Nieuws Limburg Wout Van Impe wereldwijd partner bij Mercuri Urval

Wout Van Impe wereldwijd partner bij Mercuri Urval

Wout Van Impe wereldwijd partner bij Mercuri Urval

HR-dienstenbedrijf Mercuri Urval, dat 50 jaar bestaat, 500 consultants telt en actief is in 25 landen, heeft de top van de organisatie hertekend. Wegens gebrek aan erfgenamen heeft de voormalige stichter en eigenaar het bedrijf in handen gegeven van een stichting, die meteen een aantal partners heeft aangeduid om Mercuri Urval wereldwijd aan te sturen. Daarbij ook één Vlaming, met name Wout Van Impe, de Limburgse Group Director die doorgroeide vanuit het kantoor in Hasselt.

Hakan Eriksson, de voormalige eigenaar en oprichter van Mercuri Urval, heeft 3 jaar geleden het bedrijf geschonken aan een Zweedse Stichting die wordt beheerd door een aantal Zweedse Captains of Industry. Zij moeten de strategische visie en groei van het bedrijf bewaken. Een opdracht op lange termijn, omdat Mercuri Urval niet kan verkocht worden, niet naar de beurs kan gebracht worden en een private equity-speler nooit zal toegelaten worden. Hoe dan wel? Door het aanstellen van een wereldwijde partnerstructuur. “We hebben nu 2 jaar aan het juridisch, financieel en belasting-technische kader gewerkt van een nieuw partnershipmodel”, zegt Wout Van Impe, die tot dusver als enige Vlaming deze mogelijkheid werd geboden. “Het is een unieke, nieuwe structuur, met teams wereldwijd en geen landenorganisaties meer. Ik durf beweren dat we in de consultancy één van de meest moderne, platte, wendbare en flexibele structuren op poten hebben gezet. Dit zorgt voor een uitzonderlijk boeiende context om in te werken.”

Bij de eerste partners zijn 2 Belgen, want naast Wout Van Impe is ook Marie-Bernard Guillaume (Wallonië, rechts op de foto) toegetreden. “Het netwerk van partners is een buitengewoon boeiend, internationaal platform. De mogelijkheid om als eerste partner te worden, is uiteraard ook een fantastische erkenning van het werk en de resultaten in België en Limburg. Bovendien, en dat wil ik absoluut beklemtonen, worden partners niet alleen geselecteerd naargelang de resultaten, maar ook op basis van de zeer mensgerichte waarden en intern leiderschap. En dus worden top-performers die vooral het eigenbelang en niet het bedrijfsbelang voor ogen hebben, geweerd uit de partnerstructuur. Vanaf nu zal een Nomination Committee, samengesteld uit de nieuwe partners, de gatekeeper zijn voor onze waarden. Ook uit België komen er zeker nieuwe partners bij.”

Mercuri Urval en Wout Van Impe zelf, waren vorige week trouwens volop in het nieuws. Als mede-initiatiefnemer van de Thuiswerkdag, in het kader van de Week van de Mobiliteit, werden diverse interviews afgenomen waarin werd gesproken over leiderschap, autonomie, home office, flexibiliteit, enzovoort.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.