wouter-beke-290×300-1

Wouter Beke: "Staking heeft geen zin"

CD&V-voorzitter Wouter Beke was zopas te gast bij Voka-Kamer van Koophandel Limburg, waar hij voor een ruim opgekomen ondernemerspubliek klare taal sprak: "Het is niet verstandig om nu te staken. De aangekondigde vakbondsactie zal trouwens niets veranderen aan de maatregelen die de regering gaat nemen. We moeten door, er is geen alternatief.”

“Ons land heeft geen nood aan roepers, maar aan doeners”, stelde hij. Hij verdedigde het regeringsakkoord. “De maatregelen die nu genomen worden, MOETEN genomen worden, en dit in het belang van de huidige en toekomstige generatie. Vlaanderen zal trouwens zijn eigen beleid kunnen en moeten voeren, maar ook Wallonië en Brussel dienen hun toekomst in eigen handen te nemen. We mogen niet doemdenken maar moeten onze verantwoordelijkheid opnemen. Dat geldt ook voor de vakbonden. Met angst gaat het niet lukken, met vertrouwen wel”.

Zijn antwoord op de kritische vragen van de aanwezige ondernemers was heel duidelijk. “Iedereen dient zijn steentje bij te dragen. Dat gaat jammer genoeg niet anders. Er is al veel te veel tijd verloren gegaan. Er is wat ons betreft maar 1 taboe… Maatregelen die de economische groei in gevaar brengen zullen wij nooit goedkeuren. We dienen in eerste instantie welvaart te creëren, daar zorgen ondernemers voor. Dan pas kunnen we die welvaart verdelen…”