stefaan de wildeman

Wouter of Stefaan als Scale-up van het Jaar?

Ugentec, het softwarebedrijf van Wouter Uten en Tom Martens uit Hasselt, en B4Plastics, de producent van ecologische plastics uit Dilsen-Stokkem (voorheen Maasmechelen) zijn allebei genomineerd als Vlaamse Scale-up van het Jaar. Samen met nog 2 Gentse bedrijven strijden ze om de eretitel, die wordt uitgereikt op 7 december.

Als nevencategorie van de Ondernemer van het Jaar organiseert EY ook elk jaar de Prijs van de Vlaamse Regering voor de Scale-up van het Jaar. Deze award bekroont -deuhh- de beste scale-up van jaar en zal net als die van de grote jonges, worden uitgereikt op de Heizel in Brussel op dinsdag 7 december. De finalisten zijn: B4Plastics (Dilsen-Stokkem), Biotalys (Gent), Deliverect (Gent) en UgenTec (Hasselt).

Met deze prijs wil de Vlaamse regering bedrijven in de kijker zetten die de afgelopen jaren een mooi groeiparcours hebben afgelegd. “We stimuleren al jaren jong en ambitieus ondernemerschap, maar zelden hebben we met meer ontzag gekeken naar de prestaties van jonge groeibedrijven als dit jaar”, zegt Stefan Olivier, vennoot van EY België. “Door de coronacrisis hebben zij op ontelbare uitdagingen een antwoord moeten formuleren, en daar was vaak een enorme dosis moed, creativiteit en doorzettingsvermogen voor nodig. Tegelijkertijd is deze crisis ook een voedingsbodem gebleken voor het herdenken van bestaande werkwijzes en het ontstaan van nieuwe ideeën.”

Ugentec is inmiddels goed gekend in de Limburgse ondernemerswereld. B4Plastics is dat niet echt. Het innovatieve bedrijf van Stefaan De Wildeman ontwikkelt nieuwe, recycleerbare soorten plastic, bijvoorbeeld voor biologisch afbreekbare rietjes. Een op en top duurzame onderneming dus, die in 2018 nog 90.000 euro steun ontving uit het Crossroads2-programma.