Wouteraward8Fix kopie

Wouter Uten is Vlaamse Jonge Ondernemer van het Jaar

Wouter Uten van het Hasseltse bedrijf Ugentec is zopas uitgeroepen tot Vlaamse Jonge Ondernemer van het Jaar. Als Limburgse laureaat versloeg hij in de finale de kanshebbers die door de andere provinciale besturen van JCI waren afgevaardigd.

Het was al voor de zestiende keer dat de Vlaamse JCI Award aan de beste jonge ondernemer werd toegekend. De editie van 2020 werd afgelast, en ook nu was er geen spetterende awardshow, maar een bescheiden, coronaproof jureringsmoment. Na de pitches door alle finalisten werd de Limburgse inzending, Wouter Uten van Ugentec, tot Vlaams winnaar uitgeroepen.

Juryvoorzitter Liesbeth Lemmens vertelt: “Het was een moeilijke klus. De kandidaten zijn stuk voor stuk gedreven ondernemers die de coronastorm goed doorstaan hebben. Maar slechts één van hen kon met de award naar huis gaan. Die eer viel Wouter Uten te beurt. De hele jury was onder de indruk van wat Wouter op 28-jarige leeftijd al heeft gepresteerd. Hij hield stand tegen de sterke concurrentie en mag zich terecht dé Vlaamse Jonge Ondernemer van Jaar noemen.”

De laureaat zelf was blij én verrast. “Ik vind het een hele eer en had dit helemaal niet verwacht. Deze award is niet alleen voor mij maar voor het hele UgenTec-team. Dankzij het team staan we hier. De award zal dan ook een mooie plaats krijgen op kantoor.”