wouter uten jci

Wouter Uten naar Hong Kong om Europese eer te verdedigen

Wouter Uten, CEO van het Limburgse bedrijf Ugentec, werd zopas uitgeroepen tot tweede meest creatieve jonge ondernemer van Europa. De zilveren medaille is goed voor een finaleplaats op de wereldkampioenschappen in Hong Kong.

Creative Young Entrepreneur (CYE) is een internationale competitie die georganiseerd wordt door JCI. Nadat elke provincie een lokale kandidaat heeft afgevaardigd, mag de nationale winnaar naar de Europese finale. Voor ons land nam Wouter Uten van Ugentec deel. En die maakte een uitstekende beurt in Brugge, waar dit jaar alle toppers van Europa te gast waren. De internationale jury (waar ook Liesbet Lemmens van JCI Limburg in zetelt) had niets dan lof voor het geweldige groeiparcours dat Uten en zijn team hebben afgelegd met hun software voor biomedische diagnostiek.

De CEO van Ugentec behaalde de tweede plaats, die recht geeft op deelname aan de finale, die dit najaar plaatsvindt tijdens het JCI Wereldcongres in Hong Kong. Daar strijden de eerste 2 van elke regio (Conference America, Asia-Pacific, Africa & Middle East en Europe) voor de hoogste eer. Aan de gouden medaille is een geldprijs van 10.000 USD verbonden.