Nieuws Limburg Yappanezen krijgen verlofdag na 10.000 kilometer

Yappanezen krijgen verlofdag na 10.000 kilometer

Yappanezen krijgen verlofdag na 10.000 kilometer

10.000. Geen luchtballonnen, maar wel kilometers. Het Limburgse, digital agency Yappa daagt z’n 26 medewerkers, ‘yappanezen’ genoemd, uit om op 41 dagen tijd deze afstand bij elkaar te lopen, fietsen, wandelen of kruipen (als het niet anders kan). Wat als dit lukt? Een duwtje in de rug voor kwetsbare jongeren én een extra uitblaasdag voor het team!

“Alle yappanezen bleven in hun kot sinds maart 2020. Als digitale speler moesten we op dat vlak zeker mee het goede voorbeeld geven”, vertelt Yoeri Severy, Chief Enabler Officer bij Yappa. “Hoe we het draaien of keren, de Yappa-connectie stond intern op een lager pitje. E-peritieven, digitale koffieklatsj, digitale Yappa-cribs, Piet Kusters in Google Meet…. Allemaal superleuke initiatieven, maar je voelt gewoon dat dat ‘fysieke’ teamgevoel niet te evenaren is. Liever die zalige ochtendkoffie met enkele vroege collega’s, dat pintje op
vrijdag met iedereen erbij of een straffe teambuilding!”

Vandaar dus de Yappathon-challenge. “In feite is het simpel”, aldus nog Yoeri Severy. “Op papier dan toch. Onze 26 yappanezen moeten samen 10.000 km bij elkaar sporten, op 41 dagen. Dat is dus 243 kilometer sport per dag. Ze zijn zelf met het initiatief gekomen. Dat het zweten gaat worden, twijfelen we niet aan, maar samen moet het lukken.”

Yappa wil hier ook klanten, sollicitanten en partners bij betrekken. “Als we onze challenge tot een goed eind brengen, doneren we alvast de eerste 1000 euro aan Een Hart voor Limburg”, stelt de CEO. “Daarmee kunnen dan lokale projecten ondersteund worden die kansenbevorderend werken voor maatschappelijk kwetsbare kinderen en jongeren. Daarnaast kan iedereen die dat wil onze challenge steunen door een donatie te doen.”

En wat zit er in voor de medewerkers? “Als ze de magische grens van 10.000 km overschrijden, krijgen ze allemaal een extra collectieve verlofdag”, zegt Yoeri. “Dat is dan een dag die ze vrij kunnen invullen om even de pauzeknop in te drukken en hun batterijen op te laden.”

De Yappathon is te volgen via de app Strava of via deze website.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.