Yappanezen werken weekje aan het zwembad

Dit weekend vertrekt het volledige team van digitaal bureau Yappa uit Alken naar het zonnige Barcelona. Niet om van een weekje vakantie te genieten, maar om ginds in comfortabele omstandigheden verder te werken. “Het is een manier om de groepsgeest te versterken en een voorbeeld van hoe wij met onze medewerkers omgaan,” zegt zaakvoerder Yoeri Severy. “We gaan er ons inspannen, maar ook ontspannen. Voor een keer 24 uur op 24 met al je collega’s aan de slag gaan, is een aparte ervaring. Terwijl we projecten voor klanten en voor onszelf afwerken, leren we als team nog beter functioneren. De brainstormsessies mogen al eens uitlopen en op tijd en stond kunnen we een duikje in het zwembad nemen.” Het is een reis die de collega’s, Yappanezen genoemd, zelf omgedoopt hebben tot Yapplaya. “Het enthousiasme toont aan dat de andere manier waarop wij omgaan met de medewerkers, erg gewaardeerd wordt.”

yapplaya03En dat is? “We geloven in de slogan Work Smart, Play Hard,” legt Severy uit. “Er wordt behoorlijk veel aandacht besteed om onze medewerkers in de best mogelijke omstandigheden te laten werken en groeien. Dat hoort bij onze missie. We hanteren zelfsturende teams in een vlakke structuur, gaan tijdens de lunchpauze een rondje lopen of we spelen een partijtje tafelvoetbal. Maar nu gaan we dus nog een stapje verder...”

Yappa wil met dit initiatief een voortrekker zijn in een modern hr-beleid. “Op de website www.yapplaya.be kan iedereen het reilen en zeilen van ons team in Spanje volgen,” vertelt de zaakvoerder. “Er staat ook een oproep om je eigen vakantiegevoel op het werk te delen. Zo kan je je eigen baas de subtiele hint geven om ook eens buiten het kantoor te opereren. We hopen dat onze positieve ervaringen voor inspiratie zorgen.”