Infinity Bilzen-1

Yes, we’re open: Infinity in Bilzen is klaar

In Bilzen werd zopas het revolutionaire kantoorgebouw Infinity officieel geopend. Het was minister van Energie Lydia Peeters die de gloednieuwe thuishaven van ingenieursbureau Encon officieel mocht inhuldigen. Het gebouw, dat tal van duurzame technieken verenigt, geldt als een internationale showroom voor bedrijven die zoeken naar toekomstgerichte energetische oplossingen.

Er was veel belangstelling voor de inhuldiging van Infinity. Vanuit alle uithoeken van het land kwamen specialisten in energiebesparing, duurzaam bouwen en hernieuwbare energie een kijkje nemen. Ze zagen hoe Vlaams minister van Energie Peeters, samen met gouverneur Reynders en burgemeester Steegen, het officiële lintje doorknipte.

De minister was lovend in haar inhuldigingsspeech: “Dit gebouw is voorlopig nog uniek in zijn soort, maar ingenieursbureau Encon bewijst hiermee dat de energieomslag haalbaar is. Het gaat om een nieuwe, andere manier van denken, leven en werken, en is dus veel meer dan een optelsom van een verschillende nieuwe technologieën om te bouwen, verwarmen, af te koelen en elektriciteit op te wekken.”

Uniek
Er zijn op ons hele continent niet veel gebouwen als Infinity te vinden. Het is zeker één van de meest duurzame kantoren in Europa. Het complex scoort zeer hoog in Europese én Amerikaanse duurzaamheidsnormeringen, BREEAM en LEED, onder meer door de doorgedreven energiebesparingen en on-site productie van hernieuwbare energie (geothermie, boorgat-energieopslag, windturbine, solar trackers, elektrische laadpunten,...).

Showcase
Sandra Deraeve, manager van Infinity: “De inhuldiging van ons gebouw is echt een symbolisch moment voor ons. Infinity is het nieuwe hoofdkantoor van Encon. Maar het is vooral ook een uithangbord, een promotor van een nieuwe manier van bouwen, werken én denken. Het is onze ambitie om die boodschap zo ver en zo luid mogelijk te verspreiden. Duurzaamheid is goed voor het milieu én voor uw portemonnee. Naast de nieuwste technieken in ons gebouw, die dienen als showcase voor klanten, is het gebouw ontworpen om er aangenaam te werken. Dit gecombineerd met een aantal diensten voor onze medewerkers, biedt een verfrissende kijk op de work-life balance die we aanbieden.”

Tot slot kwamen tijdens de opening ook een aantal kinderen getuigen over het belang van duurzaamheid voor de toekomst van de volgende generaties.