Yontec

Yontec stapt nu ook in de koeling

Yontec, het bedrijf dat onderhoudstechnici naar industriële klanten stuurt, heeft een nieuwe afdeling opgestart. Davy Jonckers en Peter Manet hebben nu ook een batterij van koeltechnici klaar staan, die worden ingezet om installateurs van airco en koelinstallaties te ontzorgen.

"We krijgen al jaren heel veel vraag naar koeltechnische specialisten", vertelt Davy Jonckers. "Een echt knelpuntberoep. Onder het mom van 'schoenmaker blijf bij uw leest', zijn we daar nooit op ingegaan. Onze core business is en blijft het industrieel, facilitair en logistiek onderhoud van installaties. Maar nu we een aantal sterke profielen met tonnen ervaring wisten te strikken, zijn we toch overstag gegaan en werd een nieuwe afdeling gelanceerd. Zij worden ingezet om koeltechnische bedrijven te ondersteunen. We gaan dus niet vanuit Yontec zelf deze werkzaamheden uitvoeren."

De eerste signalen zijn positief. "We waren benieuwd of het 'Yontec-sausje' dat onze medewerkers verenigt, ook zou werken voor de nieuwe collega's", aldus nog Jonckers. "We investeren veel in de tevredenheid van onze mensen, waarbij waardering en persoonlijke ontwikkeling voorop staan. Die familiale aanpak heeft ook succes bij de nieuwkomers. Door hen uit te rusten met de allerbeste gereedschappen, veiligheidsmaterialen, kleding en vervoer, voelen ze zich enorm gewaardeerd. Dit vertaalt zich meteen in de uitstekende motivatie. Het begin van een mooi verhaal..."