Youston archiveert kilometers data van patiënten

Het Hasseltse archiveringsbedrijf Youston, dat momenteel bouwwerken laat uitvoeren op een nieuwe locatie aan de E313, heeft een groot order binnengehaald bij het Sint-Trudo Ziekenhuis in Sint-Truiden. De opdracht houdt in dat Youston zowat 2,5 kilometer aan archieven gaat digitaliseren en beheren. De documenten met patiënteninfo worden allemaal ingescand en klaargestoomd voor consultatie. Voor het ziekenhuis betekent dit een enorme administratieve vereenvoudiging.

Youston Award Barcelona“Vandaag kampen we met bergen papieren dossiers, die op diverse manieren verpakt zijn, en verspreid liggen over bijna 30 lokalen op meerdere adressen," legt Doris Eder, bedrijfskundig directeur van Sint-Trudo uit. "Dit is onoverzichtelijk, onwerkbaar en bijzonder inefficiënt. Maar het moet nu eenmaal, omdat ziekenhuizen verplicht zijn om patiëntendossiers 30 jaar bij te houden."

Even Youston bellen... “In enkele weken tijd wordt de migratie gerealiseerd van een onoverzichtelijk volume aan papier naar een netjes geïnventariseerd en geïndexeerd systeem, dat online kan geraadpleegd worden door Sint-Trudo," aldus Pieter Vansynghel, CEO van Youston (midden op de foto). "We zijn ervan overtuigd dat deze vorm van digitalisering een belangrijke en haalbare stap vormt naar een paperless organisatie.”