Z-Group is meest innovatieve KMO

De Z-Group van ondernemer Matty Zadnikar uit Dilsen-Stokkem, heeft uit handen van Vlaams minister-president Kris Peeters de Innovatie Award 2010 ontvangen. Met deze onderscheiding bekronen Voka-Kamer van Koophandel Limburg en het Innovatiecentrum een bedrijf dat zich in de afgelopen maanden heeft onderscheiden door de introductie van nieuwe producten en diensten.
De Z-Group is al vele jaren een toonbeeld van vooruitstrevende bedrijfsvoering. Matty Zadnikar, die tevens voorzitter is van de ondernemersclub CEO Limburg, richtte als ex-mijnwerker het bedrijf 11 jaar geleden op als leverancier van veiligheidsmateriaal en personeel voor de petrochemische sector (Z Safety Services). Gaandeweg werden de activiteiten uitgebouwd tot een integraal dienstverleningsbedrijf voor security en uitzendarbeid, en dit in diverse landen van Europa.

Andere bedrijven die bij de uitreiking in Tongeren net naast het hoogste schavotje strandden, zijn Echo uit Houthalen-Helchteren, Essec uit Beringen en Group Nivelles uit Gingelom.