Z-Safety Services stelt 100 nieuwe mensen te werk

Z-Safety Services uit Dilsen-Stokkem, een dochter van de Z-Group, heeft zopas 100 nieuwe brand- en veiligheidswachten ondergebracht bij diverse bedrijven uit de Antwerpse en Limburgse petrochemiesector. “Het gaat in de eerste instantie niet zozeer om brandbestrijding, maar om een functie met een sterk preventief karakter,” zegt Tony Zadnikar, directeur Z-Safety Services België en Nederlands Limburg. “Deze mensen zien o.a. bij revisie- of herstellingswerkzaamheden er op toe dat alle veiligheidsprocedures en afspraken bij onze opdrachtgevers nauwkeurig gerespecteerd worden.”
Omdat deze specifieke vakkennis, waarbij procedures en vergunningen een belangrijk element vormen, niet via traditionele scholing kan opgedaan worden, heeft Z-Safety Services de opdracht gegeven aan zusterbedrijf Z-Staffing om, samen met de VDAB, deze 100 brand- en veiligheidswachten te rekruteren, screenen en voor opleiding beschikbaar te stellen. “Intussen hebben ze bijna allemaal hun opleiding met succes doorlopen en zijn de geslaagde kandidaten al aan het werk op diverse locaties,” aldus nog Tony Zadnikar.

Z-Safety Services België heeft momenteel zo’n 200 eigen werknemers op de pay-roll en doet beroep op nog eens 170 tijdelijke krachten. Naast het hoofdkantoor in Dilsen-Stokkem zijn er structurele vestigingen in Antwerpen, Frankrijk, Nederland, Duitsland en wordt er op projectbasis in diverse andere landen gewerkt. De huidige Z-Group vond zijn oorsprong in 1999 met de oprichting van SRS door Matty Zadnikar (CEO/eigenaar van Z-Group).