Z-Staffing zoekt 220 brand- en veiligheidswachten

Het uitzendkantoor Z-Staffing met hoofdzetel in Beringen weigert zich neer te leggen bij de laagconjunctuur. Het bedrijf is in volle expansie en werft nog massaal aan. Zo zoekt men 220 brand- en veiligheidswachten voor de (petro-)chemische industrie.

pascal meurisNegatief nieuws over falingen en sluitingen is er genoeg. De economische malaise brengt niet meteen veel vacatures voort. Toch zijn er nog uitzonderingen. Zo heeft Z-Staffing, een uitzendkantoor uit de Z-Group, minstens 220 kandidaten nodig voor een job als brand- en veiligheidswacht. “Het gaat om relatief nieuwe functies voor mensen die hoofdzakelijk in chemische en petrochemische bedrijven worden tewerkgesteld,” weet Pascal Meuris, Managing Director van Z-Staffing. Vooral in de Haven van Antwerpen is de behoefte groot, maar ook in Limburg zoeken we deze profielen. “Brand- en veiligheidswachten voeren vooral preventieve controles uit. Zo worden ze tijdens onderhoudswerken en ‘shut downs’ ingezet voor de controle van de toegangsvergunningen, het bewaken van de mangaten in besloten ruimten, het toezicht op vuurgevaarlijke werken, enzovoort.” Een gedegen opleiding is dus nodig. “Elke starter wordt door middel van field coaching aan- of bijgestuurd, zodat de kwaliteit en continuïteit kunnen gewaarborgd worden”, aldus nog Pascal Meuris. “Met deze maatopleiding worden de kandidaten klaargestoomd voor de job. De vraag is momenteel zo groot, dat iedereen met de nodige attesten, direct aan het werk zal kunnen gaan.”

Richting Wallonië
Z-Staffing wil zich precies onderscheiden door de rekrutering, het opleidingstraject én het uitzenden in eigen hand te houden. “Zo krijgt de klant een meteen inzetbare werknemer in handen.” Een aanpak die loont, zo blijkt. Waar de hele uitzendsector de afgelopen 12 maanden met 7,7 procent achteruitging, wist Z-Staffing tot dusver in 2012 een omzetstijging van 12 procent te realiseren. “Daarmee roeien we inderdaad tegen de stroom in," aldus nog Meuris. “Met bijkomende vestigingen in Boom en ook ons eerste Waalse kantoor in Charleroi, willen de groei trouwens bestendigen.”