Schermafbeelding 2024-05-06 om 08.53.06

Zadnikar pakt goud op ‘oscars’ voor luxe-jachts

Seanet Superyachts, het bedrijf van de Limburgse ondernemer Matty Zadnikar, heeft zopas in Venetië een World SuperYacht Award gewonnen. Het gaat om een onderscheiding voor hun Oreos, een luxejacht dat vorig jaar werd opgeleverd en nu in co-eigendom wordt verkocht door Seanet.

De World SuperYacht Awards (WSA) wordt wereldwijd beschouwd als de hoogmis voor yachting. De meest luxueuze boten worden er door de jury aan een kennersoog onderworpen. Per categorie wordt vervolgens uitgemaakt welke jacht het meest opmerkelijk is qua afwerking, inrichting, faciliteiten, opties, enzovoort.

Afgelopen weekend was in Venetië de spanning te snijden. Seanet Superyachts, het bedrijf van Matty Zadnikar, was genomineerd met het nieuwbouwproject Oreos, een boot gebouwd door het Italiaanse Benetti in 2023. Zadnikar en zijn team verkopen deze boot in co-eigendom (2/3 is al verkocht) en zorgen tevens voor de bemanning en andere praktische vaarbenodigdheden. De Oreos wist de jury te imponeren en kreeg de eerste prijs toegewezen in de categorie 40-45 meter.

"Een ongeziene erkenning", aldus Matty Zadnikar. "We zijn bijzonder opgetogen. Een bevestiging dat we wereldwijd als toonaangevend worden beschouwd en appreciatie krijgen over onze service en manier van werken."