InnovatieprojectenCall4 kopie

Zak geld voor 3 spectaculaire uitvindingen

Het provinciebestuur heeft aan 3 innovatieve projecten van Limburgse bedrijven een maximale subsidie van telkens 50.000 euro toegekend. Deze hefboom moet leiden tot investeringen ter waarde van 1,37 miljoen en de creatie van 37 extra jobs. Het gaat om bijzondere uitvindingen, zoals:

– Het consortium EYWA, Cooltech en APK zal een regelaar ontwikkelen om systemen van diverse HVAC-fabrikanten (verwarming, koeling en airconditioning) te koppelen aan een internet-applicatie. Dit maakt het mogelijk om de installaties vanop afstand te monitoren en zo het aantal fysieke verplaatsingen voor onderhoud of interventies te beperken. Hiermee kan geanticipeerd worden op problemen, en kan op basis van artificiële intelligentie het energieverbruik geoptimaliseerd worden.

– Een samenwerking tussen Fitter, Genopartner, Kroon en Flanders Bike Valley gaat een tool ontwikkelen die fysische kenmerken van sporters kan meten en bundelen, met de bedoeling om hun sportprestaties te optimaliseren. Aan de hand van genetische merkers, de Core Body Temperature en een multi-scan die o.a. de zuur-base balans, het hartritmebereik, stressfactoren en de lichaamssamenstelling meet, probeert dit project een ruimer en nauwkeuriger prestatiemodel voor elke sporter weer te geven dat prestaties accurater kan voorspellen. Een trainingsschema en producten op maat is het gevolg.

Nutribam, de specialist in sportvoedingssupplementen die werd opgericht door topsporters Mathieu Van der Poel, Axel Roelants en Brent Luyckx, gaat samen met de producent van huidverzorgingsproducten NAQI, een behandeling van letsels ontwikkelen. Een combinatie van supplementen en een dermatologische crème moet het herstel van sportletsels door overbelasting versnellen. Zo kunnen pijn en ontstekingen onder controle gehouden worden.

De provincie deelt met plezier de subsidies uit: “In een wereld die alsmaar sneller verandert, is het voor ondernemers belangrijk om zich te onderscheiden van concurrenten”, aldus gedeputeerde van Economie Tom Vandeput. “Wie dat kan, heeft de beste troeven om te groeien.”

De volgende ronde om voor de subsidie in aanmerking te komen, sluit af op 30 oktober 2019. Hiervoor kan je surfen naar deze link.