ocare lrm

Zak verse centen voor zalfjes en zeepjes

Ocare Pharma, een Limburgse start-up die verzorgingsproducten maakt om de negatieve effecten van kankerbehandelingen te bestrijden, mag rekenen op groeifinanciering van investeringsmaatschappij LRM. Het extra kapitaal moet dienen om internationaal door te breken.

Ocare Pharma, in 2019 opgericht door CEO Peter Voortmans en oncologische specialisten, biedt een professioneel antwoord op noden en wensen van mensen die huid- en haarproblemen ondervinden tijdens en na hun behandeling voor kanker. Het bedrijf ontwikkelde tot nu toe al 6 verzorgingsproducten die de levenskwaliteit van kankerpatiënten ingrijpend verbeteren. De zalfjes, zeepjes, shampoo en lotion zijn samengesteld uit duurzame, zuivere en hoogkwalitatieve grondstoffen en worden geproduceerd in eigen land.

“Al onze producten werden uitgebreid klinisch getest bij elk type van oncologische behandeling", legt Peter Voortmans uit. "We kunnen dus met zekerheid stellen dat onze verzorgingsproducten geschikt zijn voor patiënten die chemotherapie, immunotherapie en/of radiotherapie ondergaan. Voor elk type van therapie ontwikkelden we één bepaalde crème of lotion, die heel gericht de nevenwerkingen van de desbetreffende oncologische behandeling ter hoogte van de huid tegengaat.”

Voor de verdere commerciële uitrol van het gamma slaat de start-up nu de handen in elkaar met de Limburgse investeringsmaatschappij LRM, en dat in de vorm van een KlimOp-lening. “Dankzij LRM krijgen we de kans om ons bedrijf internationaal op de kaart te zetten. We kunnen onze groei versnellen en de verdere productontwikkeling intensiveren.”

Tom Vanham en Marilien Debruyn van LRM: “Ocare Pharma vult een belangrijk gat in de markt en maakt met zijn productaanbod een belangrijk verschil voor kankerpatiënten. Een zeer mooi en beloftevol bedrijf, dat klaar is om vanuit Limburg de vleugels te spreiden naar de rest van het land en de buurlanden.”