Nieuws Limburg Stories Zakenmensen willen dringend van coronakilo’s af
Limburg

Zakenmensen willen dringend van coronakilo’s af

Afslankstudio’s en personal trainers boeken dezer dagen mega-successen omdat werknemers en zelfstandigen de corona-kilo’s dringend kwijt willen. “We tellen nu 3 keer meer klanten dan vorig jaar omdat zakenmensen het thuiswerk in pyama en trainingspak beu zijn, en strak in het pak op de nieuwjaarsrecepties willen verschijnen”, zegt dieetgoeroe Tim Torfs.

De coronapandemie heeft voor heel wat mensen geleid tot een grote verandering in levensstijl. Door het thuiswerk was de verleiding groot om ongezonder te gaan eten. “Het is thuis veel makkelijker dan op het werk om snel even in de koelkast of de voorraadkast te duiken en een snack of andere vorm van comfortfood te nuttigen”, weet Tim Torfs, gekend voor zijn dieetprogramma’s. “Er is geen sociale controle en de pauzes kunnen zelf worden bepaald. Bovendien liggen er in de kast dingen die de mensen zelf hebben gekocht en dus lekker vinden. Dat maakt de verleiding alleen maar groter.”

De ‘corona-kilo’s’ die er massaal zijn bijgekomen, hebben ook te maken met een verhoogde alcoholconsumptie. “Door het thuiswerk en de quarantaines moesten mensen zich minder vaak met de wagen verplaatsen. Daardoor werd er thuis meer alcohol geconsumeerd ‘omdat ze toch niet meer moesten rijden’. En ook het medelijden met zichzelf door de verplichte opsluiting, of de drang om er met partner en gezin toch iets gezelligs van te maken, heeft bijgedragen aan de overvolle glascontainers”, weet Tim Torfs.

Tel daar nog bij dat de fitnesszalen lang gesloten waren en ook de sportclubs op non-actief stonden… “Het zal dus niet verbazen dat een groot deel van de bevolking te kampen heeft met overtollige corona-kilo’s”, aldus nog de dieetspecialist uit Beringen. “Door het feit dat ze voor vergaderingen alleen met hun hoofd in beeld moesten komen, was er niet direct de neiging om daar iets aan te gaan doen. Ze bleven zich liever in pyama of trainingspak volproppen, omdat er toch geen fysiek contact was met collega’s of klanten.”

Tot nu. “We merken inderdaad een totale ommekeer nu haast iedereen opnieuw naar zijn vertrouwde werkplek gaat”, zegt Torfs. “Het is terug belangrijk om er goed uit te zien en onder de werkrelaties een gezonde indruk na te laten. Vandaar dat we het aantal klanten voor onze afslankprogramma’s drastisch hebben zien toenemen. De nieuwjaarsperiode is traditioneel redelijk druk, maar dit jaar merken we een stijging die drie keer groter is dan vorig jaar. De meesten hebben als doel om er tijdens de nieuwjaarsrecepties een stuk strakker te staan. En gezien wij programma’s hebben die al in 9 weken tot straffe resultaten leiden, is het momenteel alle hens aan dek in onze studio’s.”

Ook andere afslankprogramma’s en personal trainers die we contacteerden, kennen momenteel groot succes. Ze krijgen van hun klanten dezelfde boodschap mee: wie terug naar het werk gaat, wil goed voor de dag komen. En zo komt er ook op vlak van gezondheid een happy end aan de coronacrisis…

“Om andere mensen te helpen die de stap nog moeten maken, stellen we graag de mogelijkheden voor in een gratis webinar”, besluit Tim Torfs. Je kunt er bijvoorbeeld eentje volgen, nu dinsdag om 20 uur via deze link.