Nieuws Limburg Zangersheide en Sentower Park bundelen de krachten

Zangersheide en Sentower Park bundelen de krachten

Zangersheide en Sentower Park bundelen de krachten

Allebei zijn ze in alle uithoeken van de wereld gekend als de absolute top voor de paardensport: Stoeterij Zangersheide in Lanaken en hippisch centrum Sentower Park in Oudsbergen. Beide Limburgse ondernemingen hebben beslist om samen te werken rond een event waarop de wereldtop present zal tekenen.

In de paardenwereld is Limburg wereldwijd gekend voor haar top springpaarden, ruiters en sportstallen. Een échte hotspot in de sector, denk maar aan Stoeterij Zangersheide in Lanaken en de stallen van Team Philippaerts, Jos Lansink, Ashford Farm, Karel Cox Horses en talrijke anderen. Onze provincie huisvest daarnaast enkele fantastische trainings- en concourslocaties zoals Sentower Park, én heeft met Equitom in Lummen het ‘nec plus ultra’ van de paardenklinieken in huis.

“Zo’n regio verdient het om gastheer te zijn van de de mooiste internationale evenementen”, vindt Laurens Meynaerts van Sentower Park. “Daar zullen wij, samen met Stoeterij Zangersheide, vanaf 2023 voor zorgen. Zo wordt The Zangersheide International een volledig nieuwe internationale CSI4*-wedstrijd, waar sport en fokkerij hand in hand gaan.”

“We verwachten niet alleen de beste ruiters ter wereld, maar ook onze vermaarde Limburgse fokkerij zal hier uitgebreid aan bod komen”, vervolgt Judy Ann Melchior van Stoeterij Zangersheide. “De voorjaarshengstenkeuring van Studbook Zangersheide zal verhuizen naar Sentower Park en zal aangevuld worden met een zeer exclusieve hengstenveiling waar de allerbeste jonge hengsten aangeboden zullen worden. Dat alles wordt ook aangevuld met speciale proeven voor jonge hengsten én een manche van de bekende Sires of the World. Aan het begin van het dekseizoen is dit een échte must voor elke fokker.”

Laurens Meynaerts kijkt al enorm uit naar het event van 15-19 februari: “The Zangersheide International in Oudsbergen zal niet alleen fantastische sport betekenen, zoals het in Limburg hoort zullen we ook zorgen voor een gezellige sfeer en de beste catering. Een niet te missen ervaring voor iedereen die van paardensport houdt en via netwerking met zakenrelaties in contact wil blijven.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.