Nieuws Limburg ZDP biedt Antwerps bedrijf onderdak

ZDP biedt Antwerps bedrijf onderdak

ZDP biedt Antwerps bedrijf onderdak

Zolderse Dakprojecten, het bedrijf van de familie Wienen in Lummen, heeft in Brecht de sectorgenoot IRC Daktechniek overgenomen. Daarmee komt het doel om door te stoten naar de top van de Belgische dakdekkers, een stapje dichterbij.

De activiteiten van IRC Daktechniek situeren zich voornamelijk in het B2B-segment, een bedrijfstak waar ZDP verder op wil inzetten. Het bedrijf is sterk aanwezig in de Haven van Antwerpen, waar het grote projecten uitvoert. “We zijn erg trots om het dakdekkersbedrijf uit Brecht onder onze vleugels te mogen nemen”, zegt Kristoff Wienen, zaakvoerder van ZDP. Hij heeft een strategische verklaring voor de overname: “Het is onze ambitie om onze positie in de top van de Belgische dakenwereld te verstevigen. Daarnaast creëren we hiermee toegang tot een regio die qua mobiliteit steeds meer moeilijkheden kent. De overname draagt tevens bij tot het groeipad naar een stabiel en financieel gezond bouwbedrijf.”

ZDP zal de nieuwe aanwinst niet meteen herdopen. De naam IRC Daktechniek blijft dus behouden. Matthias Tierens zal de dagelijkse leiding van deze bedrijfspoot op zich nemen. In totaal telt ZDP nu 140 medewerkers, goed voor een omzet van zo’n 40 miljoen euro.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.