Nieuws Limburg Zeg niet langer Arcomet maar Uperio

Zeg niet langer Arcomet maar Uperio

Zeg niet langer Arcomet maar Uperio

Het Beringse kranenbedrijf Arcomet fusioneert met het Franse Matebat en gaat de wereldmarkt bedienen onder de naam Uperio. Alleen de snelmontagekranen die in België geproduceerd worden, zullen nog de naam Arcomet dragen.

Arcomet werd in 1956 opgericht als een toeleverancier van de steenkoolmijnen. Vanuit de vestiging in Beringen bouwde de familie Theyskens de onderneming uit tot één van de voornaamste producenten en verhuurders van torenkranen en snelmontagekranen in Europa. In 2008 hielp de investeringsgroep LPFI toenmalig CEO Dirk Theyskens om het bedrijf over te nemen. Nadien werd hun belang opgedreven tot bijna het volledige aandelenpakket. LPFI is ook eigenaar van Matebat, de Franse marktleider in de distributie en verhuur van kranen. De Franse activiteiten van Arcomet waren eerder al bij Matebat ondergebracht.

Maar nu fusioneren beide ondernemingen dus helemaal. Zo ontstaat een wereldspeler met een vloot van 2.200 kranen, 550 medewerkers en een omzet van 180 miljoen euro. De groep krijgt de naam Uperio en zal opereren vanuit 8 landen.

“Met deze fusie mikken we niet alleen op schaalvoordelen, maar spreken we onze ambities uit voor de toekomst”, zegt Philippe Cohet, CEO van Arcomet. “Het voornaamste doel is het professionalisme van onze activiteiten te versterken en de talenten van onze medewerkers verder te ontwikkelen. Daarnaast streven we meer vertrouwen en winst na. Nieuwe technologieën en innovatie moeten daarbij helpen. We zullen met Uperio ook ons aanbod uitbreiden in nieuwe geografische regio’s.”

De naam Arcomet verdwijnt niet helemaal van het toneel, maar leeft verder als de merknaam voor de snelmontagekranen die in Beringen worden gebouwd.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.