Marciano

Zesde keer goud: op Limburgse schoenen naar Parijs!

Het Tongerse schoenenmerk Ambiorix mag het Belgische Olympische team van schoeisel voorzien als ze onze kleuren gaan verdedigen op de Spelen in Parijs. Het is al voor de zesde keer dat het BOIC de Limburgse schoenen in de reiskoffers stopt.

Het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) heeft de leveranciers bekendgemaakt die volgend jaar met Team Belgium naar de Spelen in Parijs mogen. Voor de 6de keer is daar ook het schoenenmerk Ambiorix uit Tongeren bij. Voordien mocht het bedrijf van Peter Vavedin al de sporters kleden die geselecteerd waren voor Sydney (2000), Athene (2004), London (2012), Rio (2016) en Tokio (2021).

Ambiorix ontwikkelde voor Parijs 2024 twee nieuwe modellen. Voor de mannelijke sporters werd gekozen voor een model met een klassiek design en lijntekening, gecombineerd met een moderne, sportievere zool. "Zo krijgt deze schoen een zomerse en kwaliteitsvolle uitstraling", zegt Vavedin. De vrouwelijke atleten zullen tijdens de openingsceremonie het stadion binnenwandelen op een speciaal ontworpen sneaker, waarbij het zachte suède van de schoen ook verwerkt zit in de zool.

“Het comfort van de sporters was onze hoogste prioriteit. Dat is waar Ambiorix voor staat”, aldus nog Peter Vavedin. "Als je voor een zesde keer partner bent van Team Belgium, dan weet je dat het Comité en de atleten tevreden zijn, en dat geeft ons veel voldoening. Het is een eer dat Ambiorix kan bijdragen aan het grootste sportevenement ter wereld.”

Cédric Van Branteghem, CEO van het BOIC, beaamt de tevredenheid over het Tongerse merk: “Ambiorix staat voor kwaliteit, draagcomfort en design. Daarom zijn wij trots met dit hernieuwde partnership. Wij heten Ambiorix van harte welkom binnen Team Belgium!”