Nieuws Limburg Zet de zon naar je hand met Smart Energy People

Zet de zon naar je hand met Smart Energy People

Zet de zon naar je hand met Smart Energy People

De zomerperiode is nu helemaal van start gegaan en wie het maximale uit de zon én zijn of haar energiefactuur wil halen, plaatst dus maar best zo snel mogelijk zonnepanelen en/of batterijen. Zeker nu de subsidies dit jaar nog zeer aantrekkelijk zijn. Met Smart Energy People, dat net gelanceerd is, wil Gutami Solar alvast zoveel mogelijk mensen ontzorgen.

De doelstelling van Smart Energy People is duidelijk: mensen zo goed mogelijk ontzorgen en hen de meest slimme manier aanbieden voor het gebruik van zonnepanelen en het opslaan van energie. Ook laadinfrastructuur voor elektrische wagens behoort tot het aanbod.

“Met het zonnige weer haal je vandaag de meeste opbrengst uit zonnepanelen. Wie op dit moment een installatie aanvraagt, wordt bovendien binnen de maand nog verder geholpen. Snelle beslissers halen hier nu dus nog profijt uit. Al vormt het ook voor de komende jaren een slimme investering”, vertelt Marina Doggen, ceo van Gutami Solar en Smart Energy People.

Smart Energy People biedt bovendien een ontzorgingsperiode van 15 jaar aan, waarbij mensen zich van niets hoeven aan te trekken. Via deze website kunnen zij ook een gratis dakscan doen en krijgen ze een oplossing op maat. “Zonnepanelen en batterijen, een batterijsysteem of laadinfrastructuur als aanvulling op, of het totale plaatje. Wij begeleiden klanten in het volledige proces.”

Afnemende subsidies

Ook de huidige subsidies vormen een belangrijke trigger om nu de (eerste) stap naar zonnepanelen en/of opslagsystemen te maken.

Zo kan iedereen die zonnepanelen plaatst tot 1.500 euro subsidie ontvangen. Dat betekent toch al snel een besparing van 20 tot 25 procent. De subsidie kan worden aangevraagd voor bestaande woningen met een bouwaanvraag voor 2014. Voor batterijen kan een maximale subsidie van 2.550 euro worden toegekend.

“De premie voor zonnepanelen zal jaarlijks met een kwart worden afgebouwd, tot 2024. Hetzelfde geldt voor de subsidies van batterijsystemen. Ga je dit jaar dus nog voor een installatie, dan haal je er het meeste voordeel uit”, aldus Marina.

Groene lening

Smart Energy People heeft daarnaast een partnership met KBC. “Mensen kunnen daar een goedkope groene lening aangaan, ook al heb je geen rekening lopen bij deze bank. Zo wordt je slimme investering nog slimmer.”

Gutami Solar Projects is dé Vlaamse expert in zonnepanelen.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.