sunnybench van solitair

Zitbank met zonnepaneel zwermt uit

Het Limburgse familiebedrijf Solitair heeft een innovatief product ontwikkeld met een groot potentieel: de Sunnybench. Het is een zitbank met tafel, waar een zonnepaneel in verwerkt zit. Zo beschikt het product, dat vooral geschikt is voor openbaar domein, over oplaadpunten, wifi en ledverlichting.

Solitair is een bedrijf uit Kinrooi, aangestuurd door de familie Aerts. Al meer dan tien jaar worden er allerlei oplossingen voor infrastructuur in de openbare ruimte gemaakt. Het nieuwste product in het gamma heet Sunnybench, een innovatieve zitbank op zonne-energie.

"In de eerste plaats is het een heel duurzame oplossing", zegt Albert Aerts, zaakvoerder van Solitair, dat de productenrange op zonne-energie lanceert onder de merknaam Intisolar. "Het is 100% recycleerbaar en haalt de energie volledig uit het zonlicht. Het is bovendien een elegante, mooi ontworpen zitbank, die past in ieder landschap."

Qua functionaliteit beschikt de tafel over minstens 2 USB-laadpunten voor telefoons en tablets, en kan er wifi, bluetooth en ledverlichting mee gegenereerd worden. Albert Aerts merkt bovendien op dat de Sunnybench vanop afstand kan gemonitord worden, slagvast, waterproof en bestand tegen vandalisme is.

"We geloven sterk in het enorme potentieel van dit product en starten dan ook vol enthousiasme aan de commercialisering", aldus de Limburgse bedrijfsleider.