Nieuws Limburg Zolderse zussen pakken parel mee

Zolderse zussen pakken parel mee

Zolderse zussen pakken parel mee

De Zolderse zussen Clio (38), Kay (35) en Julie (32) Hendrickx, de stichters en bezielers van het Belgische modelabel Les Soeurs, zijn zopas uitgeroepen tot winnaars van de Livia Award. Dat is de prijs voor de beste vrouwelijke ondernemer(s) van het jaar. In de categorie voor beloften won Stephanie Thys, die met haar zaak Sappig, gespecialiseerd is in smoothies, sapjes en plantaardige hapjes.

“De Unizo Livia Award is een bekroning voor een vrouwelijke, zelfstandige ondernemer die als inspirerend boegbeeld voor andere ondernemers fungeert”, zegt Ann Draye, voorzitter van Livia. “Al 16 jaar lang wordt deze onderscheiding uitgereikt. Donderdagavond in een uitverkochte Hangar 58, mochten we de eindelijk de namen bekendmaken van de nieuwe winnaars.”

“Het dossier van Les Soeurs stak er met kop en schouders bovenuit”, zegt juryvoorzitter Hilde Peerlings. “Op alle criteria, van sales en hr tot financiën en duurzaamheid, scoorden ze bijzonder hoog. Zij groeiden uit van een team van 3 man naar een team van 35. Daarenboven zien we bij Les Soeurs enorm veel potentieel om ook internationaal hoge toppen te scheren. Dat is zeker in de modesector absoluut niet evident.”

De 3 zussen van Les Soeurs gaan zoals de traditie het wil, naar huis met een juweel met waardevolle Tahiti-parel, ontworpen door juwelier Ann Buntinx. (Luister zeker nog eens naar de podcast die wij zopas met Les Soeurs hebben opgenomen!)

Sappig!
Als tweede categorie werd voor het eerst de prijs ‘Unizo Livia Jong Geweld’ uitgereikt. Die gaat naar een vrouwelijke ondernemer die maximaal 3 jaar geleden haar eigen zaak opstartte en die maximaal 35 jaar is. Als winnaar kwam Stephanie Thys van Sappig uit de bus. “Stephanie is écht wel de verpersoonlijking van Jong Geweld. De wendbaarheid die zij door de coronacrisis aan de dag moest leggen, dat is ongelooflijk. Zij ontvangt als prijs een creatie van de Genkse modeontwerpster Marylène Madou.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.