zf-wind-power

Zondag is hét moment om bedrijven te ontdekken

zf wind power

Zondag zal u geen tijd hebben om familie te bezoeken of gras te maaien... Voor wie nieuwsgierig is naar wat ondernemend Limburg te bieden heeft, zijn er immers veel ontdekkingen te doen!

Vooreerst is er de traditionele Open Bedrijvendag van Voka, die jaarlijks 800.000 tot een miljoen bezoekers naar bedrijven uit de meest uiteenlopende sectoren lokt. Uitzonderlijk stellen ze de deuren open voor het grote publiek én voor hun collega-ondernemers om hun productieproces te tonen. In Limburg doen 36 bedrijven de deuren open van 10 tot 17 uur. De grote publiekstrekker wordt waarschijnlijk ZF Wind Power in Lommel, waar tandwielkasten voor windmolens worden gebouwd. Ook de UHasselt en UCLL doen mee. Buitenbeentjes zijn onder meer De Boomkamer in Kinrooi (houten buitenverblijven) en Adio Dierencrematorium in Tessenderlo. Een volledige lijst met alle bedrijven die kunnen bezocht worden, vindt u hier.

Ook leuk: zondag organiseert sectorfederatie Comeos het concept 'Sunday Shopday’, waarbij heel wat winkels uitzonderlijk de deuren openen. In Limburg nemen 271 winkels deel aan de actie die in het teken staat van 'funshopping'.

En nog een tip: Wie alles wil weten over energiebesparing, kan van 11 tot 17 uur terecht bij Gutami Solar in Beringen (Koolmijnlaan 181), waar een cluster van bedrijven in de groene energie zich verzameld heeft en alle mogelijke toepassingen heeft opgesteld. Ook voor bedrijven die als partner willen optreden, is er veel info te rapen. Doen!