Schermafbeelding 2024-06-05 om 22.29.53

Zonen van Jozef vinden kapitaal bij Marechal

Het investeringsfonds Down2Earth van Ivo Marechal en zijn vennoten, heeft nog maar eens een participatie aan te kondigen. Deze keer gaat het om een Limburgs bedrijf, met name de distributeur van medische apparatuur Accuramed. “We zetten graag onze schouders onder de ambities van de twee zaakvoerders”, zegt Ivo Marechal.

Accuramed werd in 2000 opgericht door Jozef Knez, de vader van Filip en Karel, die vandaag de zaak leiden. Hij ging van start met de distributie van toestellen voor het meten van hart- en longfuncties. Vandaag zijn de toestellen van Accuramed te vinden in meer dan 250 ziekenhuizen en praktijken van long- en hartspecialisten. Het bedrijf telt 28 werknemers en goed is voor een jaaromzet van 14 miljoen euro.

Door de sterke groei van de voorbije jaren ontstond de nood aan een sterke partner. Die moet helpen bij het aanboren van nieuwe markten en met de geografische uitbreiding. Enter: investeringsvennootschap Down2Earth Capital van Ivo Marechal. Hij gelooft sterk in het groeipotentieel van de broers Knez. “Het zijn twee mensen die heel bewust hun eigen groeiverhaal willen schrijven. Bovendien past het bedrijf in onze filosofie van samen bouwen, maar misschien nog belangrijker: er was meteen een klik.”

En zo is Accuramed klaar voor een nieuw hoofdstuk, met als ambitie: een sterk groeiverhaal neer te zetten.