Zweden beslissen tot celdeling Mercuri Hasselt

mercuri urval hasselt colemonts van impe

Het kantoor in Hasselt is al enkele jaren een belangrijke groeimotor van Mercuri Urval in België. De gecumuleerde omzet gelinkt aan de consultants Erik Colemonts en Wout Van Impe is intussen opgelopen tot meer dan 30 procent. Zij zijn al jaren drijvende krachten van de (Limburgse) groei, samen met o.a. Katrien Gielen. "Een groot deel van die omzet bevindt zich echter niet in Limburg," aldus Wout Van Impe. "Consultants bij Mercuri Urval volgen hun relaties, doen projecten en hebben klanten in heel België. Het team in Hasselt voert daardoor letterlijk projecten uit van Oostende tot in Maastricht, zelfs in het buitenland.

De sterke prestaties in Hasselt zijn in het hoofdkwartier in Zweden niet ongemerkt voorbij gegaan. Om verdere groei mogelijk te maken, werd besloten om het kantoor virtueel op te delen. Erik en Wout zullen voortaan elk een apart team van consultants aansturen en coachen, en dit kantooroverschrijdend. Erik zal wat meer focus leggen op Hasselt, Wout zal vooral consultants uit Antwerpen en Brussel onder zijn hoede nemen. Maar beiden blijven actief in heel Vlaanderen en daar buiten. Mercuri Urval is enkele jaren geleden al afgestapt van het klassieke model om een aansturing per kantoor te organiseren. “De business-realiteit staat immers helemaal haaks op een kantoororganisatie, maar is eerder gelinkt aan groepen van consultants die vaak samenwerken als een interne netwerkorganisatie,” aldus Wout Van Impe.

Erik en Wout blijven deel uitmaken van het managementteam van Mercuri Urval en krijgen dus een nog prominentere rol in de groei en verdere uitbouw van de organisatie in België. "We zijn dan ook op zoek naar verschillende nieuwe consultants om de groei verder te ondersteunen," aldus Erik Colemonts. “Op dit ogenblik kost het moeite om alle aanvragen van klanten correct georganiseerd te krijgen, zonder een toegeving te moeten doen aan onze hoge kwaliteitsstandaarden. Iedereen klopt de spreekwoordelijke overuren. Versterking is dus welkom.”