Nieuws Limburg Zweden bestellen 800 serres in Genk

Zweden bestellen 800 serres in Genk

Zweden bestellen 800 serres in Genk

Op de fax van het Genkse bedrijf Euro-Serre kwam onlangs een order van 800 serres binnenrollen uit Zweden. “Het gaat om een bestelling van onze verdeler in Scandinavië, die zijn stock wil aanvullen,” vertelt Ilse Schops. “We zijn daar best wel fier op, want de Zweden zijn erg gesteld op kwaliteit, waardoor we op korte tijd veel marktaandeel hebben gewonnen. We zijn aan deze productie begonnen rond Kerstmis en leveren nu ongeveer de laatste stuks. In totaal heeft de bestelling een waarde van zo’n 750.000 euro.”

“Buiten de stock moeten we uiteraard ook maatproducten aanleveren voor Zweden en voor tal van andere Europese landen. Lithouwen is bijvoorbeeld een sterk groeiende markt. Maar ook de binnenlandse vraag stijgt enorm. We hebben geen enkele reden tot klagen!”.

Gemiddeld worden bij Euro-Serre in Genk iets meer dan 100 serres per week gemaakt. Het bedrijf is daarmee Europees marktleider. U kan er trouwens zelf een kijkje gaan nemen op de Made in Limburg-dag, aanstaande zondag. “Speciaal voor Made in Limburg stellen we daar in première ons nieuwe model Euro Classic T voor,” zegt Ilse Schops nog. “Het is een leuke combinatie van een serre en een orangerie. Iets totaal anders, maar we geloven wel dat het zal aanslaan!” (zie foto)

Euro-Serre werd in 1978 opgericht door Jan Lemmens en staat nu onder leiding van Robbie Lemmens en zijn echtgenote Lisette Gijsen. Naast aluminium serres maakt het bedrijf ook wintertuinen, veranda’s, carports en zwembadoverkappingen voor particulieren. Er werken 22 mensen.

Zondag 20 maart is Euro-Serre open voor het grote publiek tussen 10 en 17 uur. Adres: Geleenlaan 1 in Genk.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Alken
Alken

Gaens gaat reizen maken

Het gekende reisbureau Alk Reizen bestaat niet meer. Of toch niet meer onder die naam, want Geert en Rik Gaens… Lees meer

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.