Nieuws Limburg Zweegers zet extra bollen op ijsfabriek

Zweegers zet extra bollen op ijsfabriek

Zweegers zet extra bollen op ijsfabriek

De Hasseltse ijsfabrikant Crème de la Crème gaat de productie verdubbelen en zeker 20 extra mensen aanwerven. Daarvoor zal het aanpalende pand worden aangekocht en ingericht, zo laten Rik Zweegers en Ann-Catherine Nulens optekenen in Het Laatste Nieuws.

173056_1684027093713_8089213_o-225x300Crème de la Crème is gevestigd op het industriepark Hellebeemden, tussen Bruyninx Selected Used Cars en Ramaekers Verf. Die omknelling maakt dat de ijsfabriek niet kan groeien op de huidige locatie. Dat is nochtans nodig om aan de sterk toenemende vraag te voldoen. De oplossing komt er met de overname van het aanpalende gebouw, waardoor Rik Zweegers (broer van Joost) en zijn team de productie kunnen verdubbelen. Crème de la Crème zal van 4 naar 8 miljoen liter ijs per jaar kunnen evolueren. Als de gebouwen tegen 2018 aan elkaar zijn gekoppeld, zal ook de logistiek naar de eigen faciliteiten worden overgeheveld. Die bevindt zich nu extern door plaatsgebrek.

Crème de la Crème groeit niet alleen in Hasselt. Eerder dit jaar werd voor Alpro een fabriek-in-een-fabriek neergezet voor de verwerking van lactosevrije producten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Zonhoven
Zonhoven

BNP stopt smak geld in Konings

BNP Paribas Fortis Private Equity, de investeringspoot van de Franse bank, heeft een minderheidsparticipatie genomen in de Zonhovense drankenproducent Konings.… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.