Nieuws Limburg Zwitsers lijven zuiver bedrijf uit Lommel in

Zwitsers lijven zuiver bedrijf uit Lommel in

Zwitsers lijven zuiver bedrijf uit Lommel in

Het Zwitserse Heiq heeft 71 procent gekocht van Chrisal, het Lommelse bedrijf van Corrie Gielen dat bacteriële reinigingsproducten en oplossingen tegen huisstofmijt maakt. Op basis van de overeengekomen prijs, wordt Chrisal gewaardeerd op 15 miljoen euro.

Corrie Gielen is nu 65 jaar, tijd om te denken aan de toekomst van zijn innovatieve onderneming. En die is veelbelovend, want de belangstelling voor de bacteriële cocktails, die Chrisal maakt als additief voor milieuvriendelijke detergenten en cosmetica, neemt nog steeds toe. Dat geldt ook voor de biologische behandeling van textiel, uitgevonden in Lommel. Hiermee worden onder meer de bacteriën bestreden in de lakens van de hospitaalbedden. Chrisal verwacht dit jaar een groei van meer dan 35%, wat hen over het omzetcijfer van 5 miljoen euro moet tillen.

Die vooruitzichten hebben Heiq, een Zwitserse grootmacht met specialisatie in textielinnovatie, overtuigd om Chrisal (wat staat voor Christus Is Alles) over te nemen. Heiq heeft vandaag producten in portefeuille om textiel waterafstotend, brandwerend, verkoelend of geurvrij te maken, en ziet de bacteriële reiniging van Chrisal als een mooie aanvulling. Daarom werd hun eerdere belang van 51% nu verhoogd naar 71%. Corrie Gielen behoudt het resterende aandelenpakket.

De Zwitserse eigenaars gaan nu verder investeren in de uitbreiding van Chrisal. CEO Robin Temmerman zegt in De Tijd dat er zowel geld wordt gepompt in de marketing, het productie-apparaat als in de bouw van extra accommodatie.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.