Nieuws Limburg Zwitsers sluiten vestiging van Vasco

Zwitsers sluiten vestiging van Vasco

Zwitsers sluiten vestiging van Vasco

De Zwitserse groep Arbonia, die eerder dit jaar de Limburgse radiatorenfabrikant Vasco overnam, heeft aangekondigd dat de vestiging in Zedelgem zal gesloten worden. De productie van paneelradiatoren verhuist naar Duitsland en Nederland.

Arbonia telt 7.600 medewerkers en is vooral actief in Duitsland, Zwitserland, Italië en Polen. De bouwgroep kocht Vasco Group van industrieel Jos Vaessen om ook in de Benelux sterker te staan. Een half jaar later is beslist om een eerste forse reorganisatie door te voeren, waarbij de fabriek in Zedelgem zal worden gesloten. De productie wordt overgebracht naar Plattling (D) en Tubbergen (NL), aldus een mededeling van Alexander von Witzleben, CEO van Arbonia.

Patrick Nijs, CEO van Vasco, verklaart de beslissing door de dalende vraag naar paneelradiatoren. “Deze markt krimpt sterk, enerzijds door de betere isolatie waardoor er minder radiatoren nodig zijn, en anderzijds door de opmars van alternatieven, zoals vloerverwarming.”

De herstructurering heeft geen gevolgen voor de hoofdzetel in Dilsen-Stokkem. Daar wordt overigens sterk ingezet op alternatieve producten. Zo werd recent nog de DX-unit gelanceerd, een innovatieve oplossing voor ventilatie.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.