KoenMuylkens_social

Zwitsers stimuleren position switch bij Zappware

Nadat het investeringsfonds Reinhart Capital enkele maanden geleden het Hasseltse bedrijf Zappware heeft overgenomen, hebben de Zwitsers nu ook CEO Patrick Vos een job aangeboden op het hoofdkantoor in Z├╝rich. Het gevolg is dat Zappware een nieuwe kapitein nodig heeft, en dat is Koen Muylkens geworden.

Zoals u ongetwijfeld weet, maakt Zappware als sinds 2001 baanbrekende technologie om de beleving van digitale tv-kijkers te verhogen. Wereldwijd maken providers gebruik van de Limburgse software om hun programma's en diensten op een gebruiksvriendelijke manier de huiskamers in te sturen. Een succesverhaal dat investeerders als LRM niet is ontgaan. In april dit jaar kwam het tot een succesvol overnamebod van het Zwitserse investeringsfonds Reinhart Capital, dat de bedoeling heeft om Zappware internationaal te doen groeien.

In de onderhandelingen zijn de Zwitsers onder de indruk geraakt van Patrick Vos, CEO van Zappware. Ze hebben hem meteen een 'offer you can't refuse' gemaakt en hem gepromoveerd tot Executive Director van het hoofdkantoor in Zürich.

Wat maakt dat Zappware zonder CEO is komen te zitten. Die functie wordt nu ingevuld door Koen Muylkens, die eerder in de sector zijn strepen verdiende bij bedrijven als Technicolor en SoftAtHome. "Ik ben ervan overtuigd dat Koen Muylkens de perfecte match is om Zappware te leiden", zegt Jan Reinhart, Managing Director van Reinhart Capital. "Met zijn ondernemende ingesteldheid en sterke technische achtergrond zal hij ons helpen om de snel evoluerende evoluties in deze sector de baas te blijven."

De nieuwe baas van de Hasseltse onderneming neemt de handschoen met plezier op: "Ik ben altijd onder de indruk geweest van het track record dat Zappware in hun 20-jarig bestaan heeft verzameld", aldus de nieuwe Managing Director. "Ze zijn altijd baanbrekend geweest in de technologische evoluties van de videobusiness, en ik ben vereerd daar de leiding van te mogen opnemen. Ik ben enthousiast om het volgende hoofdstuk in de sector van home entertainment te schrijven, samen met het getalenteerde team in Hasselt."