zappware in cannes

Zwitsers zuigen Zappware op

Zappware, de Limburgse onderneming die wereldwijd hard- en software voor digitale tv levert, is volledig overgenomen door het Zwitserse investeringsfonds Reinhart Capital. Daarmee passeert ook LRM, investeerder sinds 2006, langs de kassa.

Zappware werd in 2001 opgericht als leverancier van digitale tv-oplossingen. Vijf jaar later stapte LRM in het kapitaal om het managementteam te ondersteunen bij de internationale groei. Met succes, want de producten van Zappware worden gebruikt door miljoenen tv-kijkers worldwide, en ontvingen al meermaals onderscheidingen voor de hoge kwaliteit.

"We zijn erg trots op de weg die Zappware heeft afgelegd", zegt CEO Patrick Vos. “Met onze bekroonde producten en ons geweldig team zijn we erin geslaagd om wereldwijd een voetafdruk van tevreden klanten te creëren. Nu is het tijd om het bedrijf verder op te schalen, iets waar Reinhart Capital bij uitstek geschikt voor is. ”

"Patrick en zijn team hebben het bedrijf doen groeien van een lokale start-up tot een internationaal gerespecteerde speler op de digitale televisiemarkt", aldus Jan Reinhart, Managing Partner van het investeringsfonds Reinhart Capital. “We zijn vastbesloten om Zappware verder te ondersteunen bij het ontwikkelen van zijn bedrijfsstrategie en het uitbreiden van het productportfolio. Ik ben ervan overtuigd dat we Zappware, samen met andere geplande acquisities, een goed momentum kunnen geven voor nieuwe groeimogelijkheden.”

Ook de Limburgse investeringsmaatschappij geeft de fakkel door. ”LRM heeft van in het begin geloofd in Zappware en heeft het bedrijf ook ten volle gesteund. Nu deze opportuniteit zich voordoet, is onze rol uitgespeeld”, zegt Tom Aerts, Head of Investments LRM. "Zappware krijgt de kans om nationaal en internationaal verder te groeien, dat kunnen wij alleen maar toejuichen."