Nieuws Mechelen 1.000ste COVID-patiënt in AZ Rivierenland

1.000ste COVID-patiënt in AZ Rivierenland

1.000ste COVID-patiënt in AZ Rivierenland

BORNEM – RUMST – AZ Rivierenland heeft sinds de start van de coronapandemie in maart 2020 haar duizendste COVID-19-patiënt opgenomen. Op de campussen in Rumst en Bornem zijn er twee verpleegafdelingen en twee afdelingen intensieve zorgen voor de opvang van COVID-patiënten.

De COVID-patiënten zijn opgenomen op aparte afdelingen, die strikt gescheiden zijn van de afdelingen waar onze andere patiënten verblijven. Momenteel gaat het grootste deel van de geplande behandelingen en onderzoeken gewoon door.
“We volgen de situatie op de voet: de capaciteit op intensieve zorgen, de opnamecijfers en de besmettingsgraad in onze zorgregio worden nauw opgevolgd. We bekijken dagelijks alle relevante cijfers en passen op basis hiervan onze zorgverlening aan indien nodig,” zegt afgevaardigd bestuurder Bart Van Bree.

Gezien de enorme stijging van het aantal besmettingen blijft AZ Rivierenland bezorgd en alert. Daarom wordt de bezoekregeling beperkt. “De beperkte bezoekregeling is voor onze patiënten geen gemakkelijke situatie… We voorzien daarom psychosociale ondersteuning voor deze patiënten. Onze psychologen gaan rond op de afdelingen en brengen een bezoekje aan patiënten die dit wensen. Het strikt minimum toelaten van mensen binnen de ziekenhuismuren is één van de vele maatregelen om de kans op besmetting te verkleinen”, zegt Van Bree.

Op de dag van vandaag hebben maar liefst 98% van de medewerkers van AZ Rivierenland zich laten inenten tegen COVID-19.
Sinds de start van COVID-19 hebben bijna 65.000 mensen zich laten testen op COVID-19 in de triageposten van AZ Rivierenland. “De laatste weken zien we deze cijfers enorm stijgen, tot zelfs pieken van 540 testen op 1 dag. De triagecentra worden georganiseerd door de huisartsenkringen van Schelde-Rupel, Klein-Brabant en Vaartland. Voor de inwoners van al deze gemeenten is er één centraal testcentrum in Willebroek.”

“Tijdens de drukte van de COVID-crisis staan we graag even stil bij de enorme inzet van onze artsen en verpleegkundigen en alle medewerkers die voor of achter de schermen hun steentje bijdragen. Wat hebben wij fantastische medewerkers… Ondanks de omstandigheden blijven zij met de glimlach PRIMA zorg afleveren. Een oprechte dank aan ieder van hen!”, besluit Bart Van Bree tevreden.

 

Bart Van Bree

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.