10 jaar S & R De Waterperels

WaterperelsHet Lierse subtropische zwemparadijs S&R De Waterperels viert zijn tiende verjaardag. Sinds de opening op 1 juni 2006 bezoeken jaarlijks ongeveer 331.000 personen het zwemparadijs.  De Stad Lier koos voor de nieuwe zwembadinfrastructuur destijds voor een publiekprivate samenwerking met S&R Group, aangezien een dergelijk project een dure aangelegenheid is. S&R Group baat ook nog 5 andere sport- en recreatiebaden uit in België.

"We kunnen teren op een mooie en boeiende geschiedenis, met zowel fanatieke sporters als recreanten", zegt centrummanager Evi Deherdt.  "Duik-, kajak- en zwemverenigingen verwelkomen al tien jaar hun leden bij ons en de schoolgaande jongeren van Lier hebben hier hun eerste zwembrevetten verdiend. Het recreatieve luik is toegankelijk voor jong en oud: van families met  baby’s tot seniorenverenigingen. Door het plaatsen van een tillift in 2007 hebben ook minder mobiele personen gemakkelijk toegang tot de verschillende baden."

Het zwemparadijs kreeg de voorbije 10 jaar zo’n 3,5 miljoen bezoekers over de vloer. S&R De Waterperels is meer dan een zwembad. Een heel breed publiek vindt er zijn gading, met een groot en warm kinderbad, golfslagbad, een sensationele wildwaterbaan van 100 meter lang, een zwemmersterras, een warme lagune en een sauna.

Centrummanager Evi benadrukt dat de band met de klanten heel belangrijk is. "Een marktonderzoek naar de beleving in het zwemparadijs wees uit dat onze klanten graag een buitenbad zouden hebben. Op de ligweide van het zwemparadijs was de voorbije zomers telkens veel animatie (buikschuifglijbaan, klimkasteel met glijbaan, buitenbar, loungezone, ...  ) voor de verschillende doelgroepen, maar een buitenbad om in te springen, ontbrak nog.  In 2017 willen we onze bezoekers verwennen met een buitenbad in de ligweide om verfrissing te bieden tijdens de zomermaanden. Dit zal een echte meerwaarde betekenen voor het complex, want op deze manier kunnen we bij gelijk welke Belgische weersomstandigheden het perfecte alternatief aanbieden voor een vakantiedagje. S&R De Waterperels  zorgt zo voor een onweerstaanbare totaalbeleving."

De verjaardag van het zwemparadijs wordt elke dag tot en met 9 juli extra gevierd. "Gedurende deze 10 dagen mogen alle kinderen die 10 jaar worden gratis binnen. Naast een ballonclown voor de kinderen, initiaties en workshops, een aquafitness op feestmuziek of een opgietsessie met glaasje cava valt er nog heel wat te beleven."

Echte trouwe bezoekers die in 2006 gestart zijn en nog steeds het zwemparadijs vaak wekelijks bezoeken,  worden extra in de watten gelegd. "Wij hebben hen uitgenodigd om deze verjaardag samen te vieren. In totaal zijn er 44 abonnementen die geactiveerd werden in 2006 die nu nog steeds actief zijn."