Nieuws Mechelen 11 gemeenten bundelen krachten voor sterke regio

11 gemeenten bundelen krachten voor sterke regio

11 gemeenten bundelen krachten voor sterke regio

Elf gemeenten uit het arrondissement Mechelen engageren zich voor het samenwerkingsverband Versterkt Streekbeleid Rivierenland. Het gaat om Berlaar, Bonheiden, Bornem, Duffel, Lier, Mechelen, Putte, Puurs, Sint-Amands, Sint-Katelijne-Waver en Willebroek. “Samen met de sociale partners en stakeholders zullen ze de volgende jaren het sociaal-economisch streekbeleid richting geven”, zegt projectcoördinator Els Cools, streekmanager bij intercommunale Igemo. Nijlen en Heist-op-den-Berg doen niet mee, omdat zij bij de Kempense streekintercommunale IOK zijn aangesloten.

Vlaams parlementslid en Duffels schepen voor Lokale Economie Sofie Joosen en directeur van Voka-Kamer van Koophandel Mechelen Roel Dockx, zijn respectievelijk voorzitter en ondervoorzitter van de beleidsgroep sociaal-economisch beleid. “De regio Rivierenland moet een sterke economische regio blijven, waar het goed is om te wonen, te werken en te leven”, zegt Sofie Joosen. “Speerpunten van de werking zijn het faciliteren van ondernemerschap, detailhandel en kernversterking, zorgen voor morgen, regio van talenten, opzetten van lerende netwerken en Rivierenland in de markt zetten als sterk merk.”

De Vlaamse overheid ondersteunt gemeenten, sociale partners en stakeholders, die resoluut voor een sterke samenwerking op sociaal-economisch vlak kiezen. Intercommunale Igemo trekt het samenwerkingsverband Versterkt Streekbeleid Rivierenland met financiële steun van provincie Antwerpen en Voka-Kamer van Koophandel Mechelen. De 11 gemeenten worden aangevuld met de sociale partners, de werknemersorganisaties ACLVB, ACV en ACW en de werkgeversorganisaties Boerenbond, Unizo en Voka-KvK Mechelen. Provincie Antwerpen, POM Antwerpen, VDAB en Igemo vervolledigen de lijst.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.