Nieuws Mechelen 17 zorgverleners onder één dak

17 zorgverleners onder één dak

17 zorgverleners onder één dak

Catherine Goedgezelschap.

Gezondheidscentrum Mechelen is een groepspraktijk die de nieuwste evolutie binnen de gezondheidszorg volgt: verschillende zorgdisciplines zijn er gecentraliseerd onder één dak. Initiatiefneemster en coördinator Catherine Goedgezelschap, zelf kinesitherapeute en yogadocente, verzamelde via netwerken en uitgekiende sollicitatieprocedures zestien collega’s rond zich om met de groepspraktijk van start te gaan.

Catherine Goedgezelschap opende het centrum aan de Hombeeksesteenweg vanuit haar brede visie op gezondheid. “Durf breder te kijken dan het fysieke probleem. Kijk niet alleen lokaal, maar ook naar de aangrenzende zones. Ons lichaam bestaat uit kettingen die spieren, gewrichten, organen, zenuwen,… met elkaar verbinden. Bekijk ook de levensstijl, de psyche, het milieu waarin we leven, erfelijke factoren,…”

In het centrum kan je terecht voor individuele therapie en voor groepslessen, zowel voor baby’s en kinderen als voor tieners, volwassenen en ouderen. “Gezondheidscentrum Mechelen biedt op individuele basis naast kinesitherapie ook psychologie voor kinderen en volwassenen, voedings- en dieetadvies, logopedie en stemtherapie, medische yogatherapie, loopbaanbegeleiding en rookstopbegeleiding. Bij de groepslessen kan je kiezen uit yoga, pilates, mindfulness, zwangerschaps- en baby-yoga en fitcamp@vrijbroekpark (fitness in open lucht).”

Alle therapeuten zijn zelfstandig en huren van Catherine hun praktijkruimte.

Gezondheidscentrum Mechelen bestaat twee jaar, en blijft in evolutie. “Ik moet als ondernemer de zaak de tijd geven om te groeien. Vaak zegt men dat dit 2 tot 3 jaar duurt, en zo ondervind ik het ook. Je komt gaandeweg tot nieuwe inzichten en past zo je visie aan waar nodig. Maar ik voel me steeds sterker. In de toekomst zal onze praktijk nog groeien. Het belangrijkste daarbij is dat we steeds garant zullen staan voor wetenschappelijk onderbouwde begeleiding, met aandacht voor de gezondheid en het welzijn van mensen van alle leeftijden.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.