Nieuws Mechelen 20% meer omzet voor AFAS Software in België

20% meer omzet voor AFAS Software in België

20% meer omzet voor AFAS Software in België

Robert Koelman AFAS Software België, gevestigd in Mechelen, realiseerde in 2015 een omzetgroei van 20%.

Robert Koelman, directeur van AFAS Software:”We zijn er in 2015 opnieuw in geslaagd om mooie groeicijfers voor te leggen. Onze omzetgroei van 20% komt er enerzijds doordat onze klanten kiezen voor een complete ERP-oplossing (zodat de interne processen efficiënter aangepakt worden) en door een betere aanpak van de HR-problematiek.”

“2015 was uitdagend voor de klanten maar toch kenden we een sterke groei in zowel ERP als HR. AFAS Software boekte in verschillende sectoren uitstekende resultaten. In 2015 werden meer dan 50 nieuwe klanten verwelkomd in de sectoren gezondheidszorg, groothandel en dienstverlening. Vooraanstaande bedrijven zoals Vulpia, BAM, Galapagos, IVOX en Briotherm zijn enkele van de bedrijven die kozen voor de oplossingen van AFAS Software.”

Koelman blikt terug op een bewogen jaar in diverse markten. “Ook onder onze klanten hebben we kwetsbaarheid gezien, waar faillissementen helaas onoverkomelijk waren. Juist dan blijkt het belang van automatisering, en de efficiëntie die hiermee gerealiseerd wordt. Bedrijven kunnen het zich niet meer veroorloven om businessplannen op lange termijn uit te stippelen, maar moeten direct kunnen reageren op actuele informatie.”

Hoogtepunt van 2015 was de uitbreiding van de sponsoring van de Mechelse eersteklasser KV Mechelen en de start van de stadionrenovatie. “Met deze samenwerking heeft AFAS zijn lokale en langdurige verankering in Mechelen en België benadrukt. De naam van AFAS Software is vanaf het huidige seizoen en de volgende 2 seizoenen – naast onder andere hoofdsponsor Telenet – te zien op de truitjes en in het stadion. Daarnaast optimaliseerde voetbalclub KV Mechelen zijn administratieve werking met behulp van de software van AFAS.”

Er kwam ook een samenwerking met Qlik. “AFAS is op het gebied van Business Intelligence software een samenwerking aangegaan met Qlik, leider in visual analytics voor dashboards. Met de integratie van Qlik Sense gaan we een stap verder dan de huidige rapportagemogelijkheden. Elke klant met Profit+ op AFAS Online krijgt standaard Qlik Sense beschikbaar. Wij zorgen voor de data-ontsluiting en integratie van de dashboards in AFAS Profit. In totaal worden 975 visualisaties in ruim 200 werkbladen van 44 dashboards meegeleverd die direct door klanten te gebruiken zijn. Binnen enkele weken na de release van deze geïntegreerde dashboards zijn er ruim 15.000 dashboards geactiveerd. De dashboards worden onderhouden door AFAS. Hiermee willen wij klanten maximaal ontzorgen.”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.