Nieuws Mechelen 200ste Elmos-consultant aan de slag

200ste Elmos-consultant aan de slag

200ste Elmos-consultant aan de slag

Stijn Smets en Liesbeth Debruyn.

De Mechelse IT-specialist Elmos heeft zijn tweehonderdste consultant aangeworven. Stijn Smets ging aan de slag als business analist bij Belfius Insurance. “Hij koos voor Elmos vanwege onze hands-on mentaliteit waarbij onze consultants centraal staan”, zegt CEO Liesbeth Debruyn, die Stijn Smets een fles champagne overhandigde.

In maart kondigde Elmos aan dat er maar liefst 100 vacatures waren in het bedrijf. Drie maanden later zijjn die nog lang niet allemaal ingevuld. “De publiciteit die we in de pers en op social media kregen naar aanleiding  van onze 20ste verjaardag heeft gezorgd voor een betere naambekendheid, zodat de sollicitant iets gemakkelijker zijn weg gevonden heeft naar Elmos. Maar we zijn er nog lang niet. We zijn nog steeds op zoek naar 70 bijkomende consultants”, aldus Liesbeth Debruyn.

Elmos is nog steeds op zoek naar functioneel analisten, ongeacht hun ervaringsniveau. “Onze voorkeur gaat uit naar consultants met een IT achtergrond, maar dat is geen must. Bijvoorbeeld masters handelsingenieur of professionele bachelors financiën en verzekeringswezen met een zekere affiniteit met IT zijn ook van harte welkom. Analist-programmeurs met kennis van .net of Java worden ook met open armen ontvangen door onze recruiters voor een kennismakingsgesprek.”

De projecten waar Elmos-consultants aan meewerken bij klanten zijn vaak vernieuwend en uitdagend. “Enkele voorbeelden: het ontwikkelen van een app voor een 360° customer view, het opnemen van de rol van development lead en scrum master binnen een team dat zich deze aanpak nog niet eigen gemaakt heeft, de business- en functionele analyse van een totaal nieuw verzekeringsproduct,…”

De consultants zijn getraind om flexibel in te spelen op de noden van de klant, zoals wanneer een project zeer specifieke kennis vereist of er een tekort is aan mankracht voor een beperkte tijd. “Beperkt kan enkele maanden betekenen, maar soms spreken we ook van enkele jaren. Wanneer de opdracht bij de klant afloopt, staat er een andere klant te wachten. En vandaag is het letterlijk wachten, want de vraag naar consultants is groter dan het aanbod.”

Consultants die ervoor kiezen om te gaan werken voor een softwarehuis zoals Elmos, kiezen volgens Liesbeth Debruyn bewust voor deze afwisseling. “Zij houden ervan om in aanraking te komen en kennis te maken met verschillende sectoren, afwisselende projecten, andere teams met ieder hun specifieke aanpak, zowel qua inhoud als qua technologie.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.