Nieuws Mechelen 252 medewerkers Willemen laten hun wagen thuis

252 medewerkers Willemen laten hun wagen thuis

252 medewerkers Willemen laten hun wagen thuis

MECHELEN – Donderdag was het Car Free Day bij Willemen Groep. Op alle vestigingen in het land lieten een recordaantal van 252 medewerkers hun wagen thuis en kwamen op een alternatieve manier naar kantoor of naar de werf.

De Car Free Day bij Willemen was in totaal goed voor 10.000 woon-werkkilometers die niet met benzine of diesel werden afgelegd. Dat staat gelijk met een besparing van meer dan 2 ton CO2. Met dit initiatief wil het bedrijf zijn werknemers aanmoedigen om hun woon-werkverplaatsing op een milieuvriendelijke manier te doen. Daarom kon iedere medewerker ook een testrit maken met een elektrische wagen, CNG-wagen, elektrische fiets, bakfiets of e-step. Wie met de fiets naar het werk kwam, kreeg bovendien gratis een klein onderhoud aangeboden.

Voor CEO Tom Willemen staat maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen hoog op de agenda. “Sinds enkele jaren maken we werk van de vergroening van ons wagenpark. Op onze keuzelijst met bedrijfswagens prijken daarom naast CNG-wagens en hybride wagens ook volledig elektrische wagens. Maar ook wie over een bedrijfsvoertuig beschikt, blijven we met een fietsvergoeding aansporen om toch regelmatig de fiets of step te nemen. Voor korte verplaatsingen tijdens de werkuren, kunnen onze medewerkers gebruik maken van bedrijfsfietsen en we hebben ook elektrische poolwagens.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.