Brunel

30-jarige Brunel roept op tot actie

Brunel België, met een vestiging in Mechelen, heeft dertig kaarsjes mogen uitblazen. De Nederlandse onderneming werd in 1975 opgericht, maar is nu drie decennia actief op de Belgische markt. “In die dertig jaar is de sector van engineering, ICT en life sciences heel wat veranderd”, zegt Sandra Schuerewegen, die sinds 2010 managing director van Brunel België is.

“Door de technologische vernieuwing is er meer nood aan technische specialisaties, en ook de verwachtingen van onze klanten zijn uitgebreider dan vroeger. Bedrijven doen ook steeds vaker een beroep op flexibele arbeidskrachten”, gaat Sandra Schuerewegen verder. In combinatie met de beperkte instroom vanuit technische richtingen in het hoger onderwijs, zorgt dat voor ernstige tekorten. Zo heeft Brunel momenteel 187 vacatures openstaan. “Er is een nijpend tekort aan IT-kandidaten, ingenieurs en automatisatieprofielen. Toch hopen we op het einde van het jaar op z’n minst 90 nieuwe mensen aan te werven. Daarvoor zijn we vooral aangewezen op ons kandidatennetwerk, opgebouwd doorheen de jaren.”

Volgens Brunel zal het aantal openstaande vacatures de komende jaren alleen maar oplopen. Daarom lanceert Sandra Schuerewegen nu een oproep om samen aan de kar te trekken. “We moeten als maatschappij dringend actie ondernemen. Indien we als land competitief willen blijven, moeten we zorgen dat de mensen mee evolueren en meer investeren in opleiding, bijscholing en activatie van mensen met een technisch talent.”

Brunel België, onderdeel van Brunel International, levert ervaren specialisten in engineering, ICT en life sciences aan Belgische bedrijven, multinationals, banken en verzekeringen en aan de overheid. In België heeft Brunel kantoren in Mechelen, Gent en Genk en telt het 300 werknemers.