JCh0QRTw

50 ondernemers volwaardig Voka ‘Platonist’ na traject van 2 jaar

ONZE-LIEVE-VROUW-WAVER - Vijftig jonge ondernemers en beslissingsnemers studeerden op 12 februari af als ‘Platonist’. Twee jaar lang volgden ze een zogenaamd Plato-traject waarbij ze intensief begeleid werden door ervaren kaderleden en experts. “Door die ervaring en hun waardevolle kennis, zijn onze deelnemers echt betere ondernemers en managers geworden”,

zegt Plato-coördinator Filip Vandeweyer van Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen.

Plato is een lerend netwerk. Ondernemers wisselen er kennis uit met ervaren peters en meters. “Kaderleden of experten worden peter of meter over de groep en zorgen voor ondersteuning via hun kennis, netwerk en locatie. Ze draaien zelf al jaren mee en weten wat het is om te ondernemen. Uniek aan Plato is dat de deelnemers zelf, in overleg, de topics bepalen. Zo wordt het een traject op maat”, zegt Filip Vandeweyer. Het Plato-project wordt ondersteund door het Vlaams Agentschap Innoveren & Ondernemen.

In De Lemenhoek in Onze-Lieve-Vrouw-Waver kregen vijftig Platonisten gisteren een afstudeerfeest na een intensief traject dat was toegespitst op HR, Fiscaal & Financieel en Strategie & Algemeen Management. Ook de peters en meters werden in de bloemetjes gezet.

Bij de peters zijn bedrijven zoals Van Poppel Bouwbedrijf, Avalue, Cosimco, ING, Deloitte Private, Advocatenkantoor Kemps & Vanstraelen, Capsugel-Lonza, SD Worx, Peleman Industries, Reditech Group, Partena en VDAB.

Dit jaar is een heel speciaal jaar voor Plato en Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen. In 2020 bestaat Plato 30 jaar. Om dit te vieren is de Voka-Kamer op 18 november te gast bij Janssen Pharmaceutica in Beerse.

In 2020 starten ook een aantal nieuwe trajecten op zoals Strategie & Algemeen Management, Groei & Financiering, Leiderschap, Sales & Marketing en Next Generation.

Foto's: © Dan Verbruggen – ausilio.be