Nieuws Mechelen 6 bedrijven uit onze regio krijgen erkenning als SDG-pionier

6 bedrijven uit onze regio krijgen erkenning als SDG-pionier

6 bedrijven uit onze regio krijgen erkenning als SDG-pionier

MECHELEN – WILLEBROEK – SINT-KATELIJNE-WAVER – Op de Voka-Dag Duurzaam Ondernemen hebben 14 bedrijven (waarvan zes uit de regio Mechelen) een prestigieuze erkenning gekregen van de Verenigde Naties. Ze mogen zich vanaf nu ‘SDG Pioneer’ noemen. Een bedrijf dat drie keer een succesvol traject aflegt en laureaat is, binnen een periode van vijf jaar, kan uitpakken met een certificaat van de Verenigde Naties.

Voor dit jaar krijgen Fresh & Saucy Foods (Herentals), Dafra Pharma International (Turnhout) en de Voka-Kamer in Vlaams-Brabant (begeleid door Voka Mechelen-Kempen) het VN-certificaat. Ook de bedrijven uit 2020 zijn gehuldigd. Voor onze regio gaat het om BelOrta (Sint-Katelijne-Waver), Willemen Construct NV, OVAM en Continental Automotive Benelux BV (Mechelen), ODTH First Class Logistics  (Willebroek), en Voka – KvK Mechelen-Kempen zelf.

Ze hebben bijvoorbeeld de waterhuishouding van hun bedrijf aangepakt, hun wagenpark vergroend, of de omgeving meer betrokken bij de bedrijfsvoering. Ondernemingen die gedurende drie jaar acties opzetten rond elk van de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen krijgen het UNITAR Pioneer-certificaat. Voor heel Vlaanderen gaat het om 121 ondernemingen.

“De klimaatverandering aanpakken, werken aan een inclusieve samenleving en circulair ondernemerschap versterken zijn wereldwijde uitdagingen die je lokaal kan aanpakken. De SDG’s van de Verenigde Naties zijn dan ook een ideaal instrument voor ondernemingen om hun duurzaamheidsacties aan op te hangen”, zegt Alex Mejia, directeur bij UNITAR, het VN-agentschap voor opleiding en onderzoek.

“Wat deze bedrijven hebben gerealiseerd, in twee moeilijke coronajaren, verdient een grote onderscheiding. Alle bedrijven die deze VN-erkenning krijgen, zijn stuk voor stuk voortrekkers van het nieuwe Europa en de nieuwe wereld. Voka heeft die weg, zes jaar geleden, ook gekozen met het Voka Charter Duurzaam Ondernemen”, zegt Tom Laveren, gedelegeerd bestuurder van Voka Mechelen-Kempen. “De interesse voor duurzaam ondernemen is aan een stevige opmars bezig. Het aantal nieuwe inschrijvingen voor duurzaamheidstrajecten van Voka is met 30% gestegen en piekt dit jaar op 263 deelnemende bedrijven.”

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.