Dertiende editie van Voka Réveillon in Turnhout. Foto: Voka Mechelen-Kempen Dertiende editie van Voka Réveillon in Turnhout. Foto: Voka Mechelen-Kempen

600 ondernemers tekenen present op Voka Réveillon in Turnhout: “Mechelen-Kempen is sterkst groeiende regio van Vlaanderen”

Maar liefst 600 ondernemers waren donderdagavond aanwezig op de dertiende editie van netwerkevenement Voka Réveillon die Voka Mechelen-Kempen dit jaar organiseerde in Turnhout. De centrale thema's van die avond: verkiezingsjaar 2024 en een schouderklopje voor de regio Mechelen-Kempen. "Geen enkele andere regio kan zulke sterke groeicijfers voorleggen", klonk het.

De Voka Réveillon wordt elk jaar georganiseerd door Voka Mechelen-Kempen. Ieder jaar komen ondernemers uit de regio samen om er te netwerken en ideëen uit te wisselen. Naast dat netwerken was er ook tijd voor een reflectiemoment en een vooruitblik naar verkiezingsjaar 2024. "Mechelen en Kempen zijn de economisch sterkst groeiende regio's van Vlaanderen. Daar mogen we trots op zijn", zei directeur Tom Laveren in zijn toespraak. "In 2024 kunnen we onze stem meer dan ooit laten horen. Dat gaan we ook doen. Met als inzet: de topregio blijven."

Lees ook: Steunmaatregel ‘ontwrichte zone’ levert 5.000 jobs op: Voka Mechelen-Kempen pleit voor verlengingVolgens Laveren slaagde de ondernemers in de regio erin om het bruto binnenlands product te doen stijgen van 29 naar 42 miljard euro in tien jaar tijd. "Geen enkele regio kan zulke sterke groeicijfers voorleggen", voegt Laveren toe. "Als Vlaanderen de motor is, is onze regio de turbo van Vlaanderen."

Ronde van Mechelen-Kempen

Voka maakte bekend dat ze in gesprek zijn gegaan met 150 ondernemers uit de regio. Uit die gesprekken vloeien standpunten die de organisatie op 8 januari bekend zal maken. Met die standpunten stapt Voka naar de Vlaamse en federale volksvertegenwoordigers. Ze gaan dan ook in gesprek met verschillende lokale politieke partijen. "We gaan voor impact. We gaan ons verhaal breed vertellen", aldus Laveren nog.

Volgens Voka ziet de toekomst er in 2024 ook rooskleurig uit. Volgens de nieuwste conjunctuurbarometer komt er een lichte groei aan voor het eerste kwartaal van 2024. Die zou vooral gestuwd zijn door de bouwsector en auto-industrie.