Foto: rr

Pop-up Stadtshof opent met drieluik: buurtwinkel, fietswinkel en wolatelier in één

LIER - Een wolatelier, buurtwinkel en een fietswinkel. Dat is vanaf 14 mei terug te vinden in de pop-up in het Hof van Geetruyen in Lier. Het Collectief opent daar een nieuw complementair drieluik.

Onder de naam Stadtshof toveren de initiatiefnemers van Collectief het voormalige landhuis om tot "een plek van ontmoeting en verbinding". Het project werd door de stad Lier geselecteerd omwille van “de synergie van Lierse traditie en cultuur, educatie, dienstverlening en verkoop van eerlijke en lokale producten door lokale handelaars”.

Stadtshof wordt een combinatie van drie verschillende winkels. In wolatalier Lamatelier zal textielontwerpster Céline Lambrechts haar creaties tentoonstellen en ook workshops zal geven om haar kennis te delen met de bezoekers.

Daarnaast organiseert Werkmaat fietswinkel 'de Wielredders' waar tweedehandsfietsen herstelt en verkocht zullen worden. "De fietsende passant kan er ook terecht voor kleine herstellingen terwijl hij/zij van een drankje geniet", aldus projectverantwoordelijke Jeroen Roekens.

Buurtwinkel 'Kraakvers' zal lokale en ambachtelijke producten aanbieden. Uitbater Aardeco zal ook broodjes, vers fruit, gebak en koude en warme dranken aanbieden aan haar bezoekers.