a fresh tart Foto: Ilke Tobback

A Fresh Tart voorziet Duffelaars van appelbollen en worstenbroden op Verloren maandag

Om het gebrek aan een warme bakker in Duffel te compenseren, voorzien Jesse Nassel en Giovanni Smet van A Fresh Tart de gemeente van appelbollen en worstenbroden. “Fijn dat de mensen bestellingen plaatsen, ook al zijn ze niet vertrouwd met onze kwaliteit.”

Jesse Nassel en Giovanni Smet zijn sinds maart dit jaar de gepassioneerde uitbaters van A Fresh Tart, een bakkerszaak op het Klein Eilandje in Antwerpen. Speciaal voor Verloren Maandag zal het duo ook Duffel voorzien van verse appelbollen en worstenbroden. “Ik zag op sociale media dat er steeds meer vraag kwam naar een warme bakker in Duffel, zeker nu bakker Vero de deuren sluit. Toen dachten we, waarom niet iets organiseren in onze gemeente”, licht Giovanni toe.

Maandag 8 januari zal A Fresh Tart zowel Antwerpen als Duffel voorzien van de Antwerpse traditie. “Omdat alles wordt gebakken in de bakkerij in Antwerpen, werken we enkel op bestelling”, zegt Giovanni.

Klanten in Duffel kunnen hun bestelling komen afhalen in de Gemeentestraat, aan de woonst van het koppel. “We geven zeker een eigen toets aan Verloren Maandag”, gaat Jesse voort. Zo bereiden ze zelf het vlees van de worstenbroden en voegen ze er nog enkele extra kruiden aan toe. “We proberen altijd met de meest kwalitatieve ingrediënten te werken en zo het onderscheid te maken.”

Onverwacht succes

Om de Duffelaars op de hoogte te stellen van de actie werden heel wat flyers gepost in de gemeente. Uiteindelijk lopen de bestellingen goed binnen en ontvingen ze er in Duffel al meer dan in Antwerpen. “Het succes is zeker onverwachts. De mensen hier kennen ons en de kwaliteit van onze producten niet, dus het is wel bijzonder dat ze ons vertrouwen. Fijn dat ze ervoor openstaan”, vertelt Jesse.

De artisanale bakker in de Bordeauxstraat is nog geen jaar open, maar de zaken lopen vlot. “Starten als beginnende ondernemer is altijd moeilijk, maar de klanten weten ons intussen te vinden. Uiteindelijk zijn wij twee ongeschoolde bakkers en is het toch mooi dat we al bijna een jaar een bakkerij uitbaten”, klinkt het.

Of Jesse en Giovanni in de toekomst opnieuw naar Duffel zullen trekken, laten ze voorlopig in het midden. “Als deze actie goed uitdraait en er ooit een geschikt pand vrij komt, wie weet.”