Nieuws Mechelen Aanleg kmo-zone Winning in Puurs van start

Aanleg kmo-zone Winning in Puurs van start

Aanleg kmo-zone Winning in Puurs van start

In Puurs verrijst binnenkort de nieuwe kmo-zone Winning. Die komt te liggen aan het knooppunt A12-N16-N17. Begin september zijn de voorbereidende werken voor de aanleg van de infrastructuur begonnen. De intergemeentelijke vereniging IGEMO, met hoofdzetel in Mechelen, staat in voor de ontwikkeling en realisatie van het lokaal bedrijventerrein.

Winning zal zich voornamelijk laten typeren door duurzaamheid. De weginfrastructuur zal met veel groen worden ingekleed. Via open grachten wordt het regenwater afgevoerd naar een open infiltratie- en bufferbekken. Verder wordt de kmo-zone voorzien van een gescheiden rioleringsstelsel, nutsvoorzieningen en energiezuinige openbare verlichting. Aannemer VBG is nu gestart met de rooiwerken. De volledige werkzaamheden zullen, afhankelijk van de weersomstandigheden, zo’n 8-tal maanden duren.

RUP

Om ruimte te creëren voor lokale bedrijven en bedrijven die zonevreemd gelegen zijn, wijzigde de gemeente Puurs via een ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) de bestemming van het huidige gebied. De aanleg van een nieuwe kmo-zone werd zo mogelijk. De site zal een 14-tal bedrijfspercelen voor kmo’s omvatten met oppervlakten die reiken tot 5.000 vierkante meter.

Via het RUP werd ook de ontsluiting van het bedrijventerrein vastgelegd. Zo komt er een nieuwe aansluiting op de Dendermondsesteenweg (N17). Verder komen er nog bushaltes, verbindingen voor trage weggebruikers en een wegennet in de vorm van een lus.

Verkoop

Samen met de realisatie van het bedrijventerrein startte ook de verkoop van de bedrijfspercelen. De bedrijven op Winning zullen elk hun steentje moeten bijdragen aan het milieu en het imago van de kmo-zone. Dat betekent dat ze een duurzaam, energiezuinig en visueel aantrekkelijk bedrijfsgebouw moeten optrekken. IGEMO voorziet daarbij een begeleidingstraject met advies en ondersteuning.

Tijdens een eerste verkoopronde hebben reeds 20 kandidaat-kopers zich aangemeld. Verwacht wordt dat de bedrijven in de zomer van 2018 kunnen starten met de oprichting van hun bedrijfsgebouw.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.