Nieuws Mechelen Aannemingen Jan Roobaert gaat ondergronds

Aannemingen Jan Roobaert gaat ondergronds

Aannemingen Jan Roobaert gaat ondergronds

Jan Roobaert

Jan Roobaert

Het Lierse bedrijf Jan Roobaert Aannemingen specialiseert zich voortaan met een aparte businessunit in alle bouwwerken die zich onder de grond bevinden. Bedrijfsleider en ingenieur Jan Roobaert vindt dat met ruimtes onder de zogenaamde nullijn veel creatiever kan worden omgegaan dan nu het geval is. Naast algemene aannemingen richt de onderneming daarom haar expertise op bouwen onder de grond.

Na jarenlange klassieke bouwervaring is Jan Roobaert ervan overtuigd dat ondergrondse constructies heel wat voordelen bieden. “In een stedelijke omgeving waar ruimte schaars en duur is, hoeft de oplossing lang niet altijd hoogbouw te zijn. De tijd dat kelderverdiepingen enkel dienden als opberg- of stockageruimte, is definitief voorbij. Met de nieuwste materialen en technieken is veel meer mogelijk dan dat”, spreekt Roobaert uit ervaring.

De Lierse bouwondernemer heeft het dan bijvoorbeeld over kantoren, leefruimtes, eetkamers, keukens en zelfs slaapkamers, die op een aangename en comfortabele manier onder de grond kunnen worden gecreëerd. Als het van hem afhangt, is de tijd van kelders als vochtige, donkere en moeilijk bereikbare ruimtes voorbij. “De oplossing om extra ruimte te creëren, ligt voor de hand. Leven onder de grond is duurzaam en energiezuinig. Er heerst een constante temperatuur: koel in de zomer en warm in de winter.”

“In de stad zorg je meteen ook voor extra woongelegenheid”, blikt aannemer Roobaert vooruit. Volgens hem is dit de trend van de toekomst. Samen met architecten wil hij daarom graag meedenken hoe dit concept bij een breder publiek en bij beleidsmakers zijn intrede kan doen. Volgens Jan Roobaert is een doordachte visie op deze manier van bouwen en een gespecialiseerde aanpak vereist. Met zijn expertise richt Roobaert zich niet alleen tot architecten, maar ook tot collega-aannemers aan wie hij graag zijn kennis en kunde ter beschikking stelt. “Door alle werken tot aan de nullijn op een gespecialiseerde wijze uit te voeren, legt Roobaert als ondergrondse aannemer letterlijk en figuurlijk ook een stevig fundament voor de rest van een gebouw. Zelf omschrijft hij het als een totaalpakket, gaande van afbraak en studie tot betonwerken en funderingen. “Het zou zeker niet de eerste keer zijn dat na overleg en met creatieve ideeën een ruimte onder de grond heel wat meer mogelijkheden biedt dan eerst gedacht”, besluit aannemer Jan Roobaert.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.