Nieuws Mechelen Aardbeienseizoen van start gegaan bij BelOrta

Aardbeienseizoen van start gegaan bij BelOrta

Aardbeienseizoen van start gegaan bij BelOrta

SINT-KATELIJNE-WAVER – Het aardbeienseizoen bij BelOrta is vandaag officieel op gang getrapt met de verkoop van de eerste aardbeien. De eerste aardbeien, van de variëteit Sonata, werden aangevoerd door Meyers Softfruit uit Riemst. De aankoper was Spar Colruyt Group.

Jaarlijks worden er via BelOrta een 10.000 ton aardbeien verkocht van verschillende teeltsystemen, gaande van substraat- of vollegrondsteelt onder glas, in tunnels of open lucht. Traditioneel is de aardbeisoort Sonata de eerste bij BelOrta maar Elsanta, Sonsation, Portola, Malling Centenary en Elegance blijven wel de hoofdrassen.

Volgens recente cijfers van GfK at de gemiddelde Belg 1,8 kilogram aardbeien in 2022, met absolute piekperiode van april tot en met juli. Dit cijfer betekent overigens een stijging van 5% met het jaar ervoor.

450 ton minder CO2

De aardbeien van BelOrta worden standaard verpakt in Rpet-punnets, gemaakt van 100% gerecycleerd PET-materiaal en op hun beurt 100% recycleerbaar. Deze Rpet-punnet werd in 2021 gelanceerd en werd zo een van de eerste circulaire verpakkingen in de sector met een heel lage ecologische voetafdruk.

Bovendien zorgt de overgang van pet- naar Rpet-punnets voor een vermindering van maar liefst 450 ton CO2-emissie per jaar, waardoor ze ook één van de meest duurzame verpakkingen op de markt is. Op vraag van de klant kan er ook verpakt worden in kartonnen punnets.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.