Vakbondsactie foto Belga Foto Belga

ABVV voert actie bij Pfizer

PUURS - Deze voormiddag was er een actie van de socialistische vakbond ABVV bij Pfizer in Puurs. De actie had geen invloed op de productie bij het bedrijf. De vakbondsorganisatie wou het te lage loon voor personeelsleden van maatwerkbedrijven, de vroegere beschermde werkplaatsen, aankaarten. Bij Pfizer zijn een 25-tal mensen uit een maatwerkbedrijf tewerkgesteld en volgende maand kan dat aantal zelfs meer dan verdubbelen.

Eerder deze maand sloot de Vlaamse Regering een voorakkoord met de zorgsector voor een loonsverhoging van 4 tot 6%. Voor de personeelsleden van de maatwerkbedrijven, die ook onder de zorg vallen, was er binnen dat akkoord echter maar een verhoging van 1,1% voorzien.

“De overheid ziet blijkbaar de toegevoegde waarde niet van deze bedrijven. Nochtans zijn hun werknemers ook tewerkgesteld bij grote bedrijven zoals Pfizer. Ze werken daar aan een loon van 10 euro per uur terwijl andere mensen daar voor meer dan het dubbele werken”, zegt Danny Absillis, secretaris van ABVV in de regio Mechelen.
Met de actie wou ABVV tonen dat de werknemers uit de farmaceutische industrie solidair zijn met hun collega’s van de maatwerkbedrijven.

“Onze actie had geen enkele invloed op de continuïteit van de productie bij Pfizer en er was ook geen werkonderbreking. We willen dat medewerkers van maatwerkbedrijven een loon krijgen van 14 euro per uur in plaats van de huidige 10 euro.”